Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Hyvä rapuviini saa ravun maut esiin

Näillä vinkeillä onnistut rapuviinin valinnassa

Viinit, Sesongissa nyt, Ruoka & juoma
Onnistunut rapuviini saa maut esiin ja tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Jos mietit viinivalintaa rapujuhliin, ota seuraavat neuvot talteen ja ole valmis ravustuksen alkaessa 21.7.

Suosi rapuviinissä suoraviivaisia, selkeitä ja raikkaita piirteitä, jotka korostavat ravun makua. Yhdistelmällä kuiva, hapokas ja hedelmäinen pääsee erittäin pitkälle. Tutustu perusteluihin tarkemmin ja nappaa neljä erinomaista valkoviinisuositusta kesän railakkaimpiin kekkereihin – Hartwallin viinit rapujuhliin tulevat tässä!

 1. Valitse makeusasteeltaan kuiva tai puolikuiva valkoviini
 2. Omien makumieltymysten mukaan kannattaa valita rapujuhliin joko kuiva tai puolikuiva valkoviini. Makeammat viinit peittävät helposti herkän ravun maun ja lopputuloksena on hieman epätasapainoinen kokonaisuus.

 3. Ravut vaativat viiniltä hapokkuutta
 4. Suolaiset ravut arvostavat viinin hapokkuutta. Tunnettuja hapokkaita valkoviinilajikkeita ovat esimerkiksi Riesling ja Grüner Veltliner – nämä ovatkin klassisia valintoja rapujuhlien juomatarjoiluihin juuri tämän ominaisuutensa vuoksi.

  Rakenteeltaan hapokkaassa valkoviinissä esiin nousee luonnostaan sitruksisuus. Tämä on erinomainen ja luonteva aromi rapujen pariksi.

  Rapuviini ja ravut pöydällä, järven rannalla.
 5. Hedelmäisyys on hyvän rapuviinin ominaisuus
 6. Viinivalinnassa kannattaa huomioida, että tillillä maustetussa suolavedessä keitetyt ravut pehmentävät jonkin verran viinin makua. Tätä saadaan tasapainotettua valitsemalla hedelmäinen viini. Rapujen viipyilevän ja suuntäyttävän maun kanssa upean hedelmäinen valkoviini luo voittamattoman liiton.

 7. Vältä tammitynnyrissä kypsytettyä valkoviiniä
 8. Tammitynnyreissä kypsytetyt valkoviinit ovat ominaisuuksiltaan melko rotevia ja harteikkaita. Tämmöinen viini jyrää helposti ravun alleen ja näin ollen jää helposti fiilis, että ruoalta olisi kaivannut jotain enemmän. Säästä siis tammitetut viinit toisiin tilanteisiin.

  Valkoviini ravuille – poimi neljä viinisuositusta 

  Rapujuhlien viinisuositukset menevät edellisten perustelujen pohjalta grüner veltlinerille, chablis’lle ja rieslingeille. Löydä oma suosikkisi ja tarjoile viini hyvin viilennettynä.

  Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

  Grüner Veltliner -rypäleen yhdistelmä hapokkuutta, mausteisuutta ja mineraalisuutta on varma valinta rapujuhliin. Itävaltalaisen huipputuottajan, Domäne Wachaun, viinissä voi havaita vihreää omenaa sekä Grüner Veltlinerille tyypillistä valkopippuria ja yrttisyyttä. Viini on kuiva ja hapokas, se edustaa makutyyppiä pirteä & hedelmäinen.

  15 80
  0.75L

  Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

  Wachau

  Lue lisää

  Moillard Petit Chablis

  Moillard Petit Chablis edustaa Chablis-viinien ryhdikästä, sitruksista ja mineraalista koulukuntaa. Se tuotetaan AC Petit Chablis’n alueen tarhoilla kasvaneista Chardonnay-lajikkeen rypäleistä. 

  Tuottaja Moillard kunnioittaa alueen terroiria tavoitteenaan valmistaa gastronomisia viinejä ruoan kanssa nautittaviksi. Moillardin viineissä korustuvat rakenne, mineraalisuus ja hapokkuus.

   

  21 59
  0.75L

  Moillard Petit Chablis

  AC Petit Chablis

  Lue lisää

  Frischer Morgentau Organic Riesling

  Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa sarjassaan kultamitalilla palkittu viini on todellinen löytö. Saksalainen luomuriesling on maultaan yhtä raikas ja ilahduttava kuin nimensäkin, Frischer Morgentau – raikas aamuinen sadekaste. Erinomaisen hinta-laatusuhteen valkoviini tarjoaa veden kielelle nostattavan makuelämyksen.

  Frischer Morgentau edustaa puolikuivaa, pirteän hedelmäistä valkoviiniä. Sen juju piilee runsaassa hapokkuudessa, joka luo tasapainoisen kokonaisuuden rapupöydässä. Viini tulee Rheinhessenin kukkulaiselta ja innovatiiviselta viinialueelta.

  11 98
  0.75L

  Frischer Morgentau Organic Riesling

  Lue lisää

  50° Riesling hanapakkaus

  50° Riesling Trockenin tuottaa maailmankuulu Schloss Johannisberg. Viinin nimi tulee 50. leveyspiiristä, joka kulkee Johannisbergin viinitarhojen halki.

  Tuoksu on raikkaan hedelmäinen ja maussa löytyy viheromenaa, sitrus tuo pirteän eloisuuden ja persikka aromaattisuutta. Rapean ryhdikäs valkoviini sopii rapujen lisäksi myös kalaruoille, runsaille salaateille ja vaalealle lihalle sekä seurusteluhetkiin.

  32 99
  2L

  50° Riesling Trocken hanapakkaus

  QbA Rheingau

  Lue lisää

  Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

  Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!