Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Pikkujoulupöytä koreaksi! Parhaat viinit ja tarjoilut pikkujouluihin

Nappaa tästä vinkit pikkujoulujen tarjoiluihin ja sopiviin viineihin!

Pikkujoulutarjoilut mukailevat joulun makumaailmaa. Pöydän herkut vaihtelevat hienostuneista sormisyötävistä rikkaisiin piirakoihin ja kalaisiin tarjottaviin. Näin viineissä on valinnanvaraa raikkaista kuplivista mausteisen lämpimiin punaviineihin.

Valitse tarjoiltavat juomat pikkujoulujen menun mukaan. Tässä parhaat juomavinkit pikkujouluihin eri ruokien kanssa.

Pikkujoulutarjottavat-kuohuviinin-kanssa.jpg

Kuohuviinit pikkujouluihin - kalaruokien kaverit

Raikkaita kalaisia suupaloja sisältävään pikkujoulukattaukseen elegantit kuohuvat ovat luonteva valinta.

Mätimousse tai piskuiset mätiblinit sekä graavikaloista loihditut raikkaat suupalat vaativat rinnalleen hienostuneen, mutta särmikkään hapokkaan ja aromikkaan juoman.

Kokeile reseptiä: mätidippi

Klassisessa kattauksessa mädin kaveriksi sovitellaan tuoreen sitruunan aromeja toistavaa samppanjaa. Myös hennonmakuinen siikatartar saa samppanjasta oivan kumppanin. Edukkaampi, mutta maittava valinta raakakypsytetyille kalanaposteltaville on laadukas, pirteän omenainen prosecco.

Aromikas cava rakastaa voimakkaampia äyriäisherkkuja, kypsää lohta sisältäviä suupaloja sekä savuaromisia kaloja. Cava on myös aina varma valinta runsaasti erilaisia makuja sisältävälle pikkujoulutarjoilulle, sillä se kantaa ryhdikkäästi niin liha- kuin kalasuupalojen juomana.

Korkkaa nämä:

Freixenet Elyssia Gran Cuvée Cava Brut
Lanson Green Label Organic Champagne Brut
The Boss Prosecco Extra Dry

 

Pikkujoulutarjottavat-valkoviinin-kanssa.jpg

Valkoviinit pikkujouluihin - juustojen bestikset

Joulun aikaan kuuluvat erilaiset, rikkaat piirakat moninaisine täytteineen. Myös näyttävät juustopöydät ovat olennainen osa pikkujoulupöydän kattausta.

Kokeile reseptiä: vuohenjuustopiirakka

Juustoille sopii sovitella viinejä siten, että syntyy tasavahvoja komboja. Mieto ja nuori juusto istuu keveämmän viinin seuralaiseksi ja vahvat, tiukka-aromiset juustot suosivat voimakkaampia, aromikkaampia ja pyöreämpiä valkoviinejä.

Pirteän hedelmäiset, kuivat tai puolikuivat viinit ovat omiaan tuorejuustoja ja muita mietoja juustoja sisältävään tarjoiluun. Kuiva, kevyesti yrttinen riesling komppaa juustojen lisäksi mukavasti kasvis- ja kalapiirakoita ja leikkaa tarjottavien rasvaisuutta.

Kuiva tai puolikuiva, keskihapokas ja kypsän hedelmäinen valkoviini on varsinainen joulupöydän moniottelija, sillä sen seura kelpaa niin runsaille kasvisherkuille, juustoille kuin rikkaille piirakoillekin.

Korkkaa nämä:

Yali Wetland Reserva Gewürztraminer 2018
Peter Lehmann Layers White Blend 2018
50˚ Riesling Trocken 2016

 

Pikkujoulutarjottavat-punaviinin-kanssa.jpg

Punaviinit pikkujouluihin - mätsi lihalle

Pikkujoulupöydän lihaisia herkkuja edustavat erilaiset leikkeleet tai piiraset niin riistasta, possusta kuin kevyemmästä kalkkunasta. Näille jouluisille herkuille löytyy sopiva mätsi marjaisista, mehevistä ja keskitäyteläisistä punaviineistä.

Pikkujoulupöydän punaviinissä saa olla mausteisuutta ja pippuria. Suutuntuma saa olla miellyttävän lämmin ja tanninnit maltilliset.

Tummille lihoille ja riistalle voi sovitella tummempia sävyjä ja hillomaisia aromeja sisältäviä punaviinejä. Possu sekä kalkkuna kelpuuttavat rinnalleen myös tuoreen marjaisia, raikkaampia punaviinejä.

Korkkaa nämä:

Plan B Shiraz 2016
Yali Wetland Reserva Carménère 2017
Gemtree Cinnabar Organic Grenache 2018

Saatat pitää myös näistä