Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit:

Joulun paras glögicocktail on glögimojito – tätä et halua missata!

Kun haluat pikkujouluissa yllättää vieraasi erilaisella ja supermaistuvalla drinkillä, ratkaisu on glögicocktail, joka lainaa makunsa mojitolta. Juoma toimii sekä holillisena että holittomana versiona.

Kaikki tuntevat mojiton, mutta oletko kuullut glögimojitosta? Kuubalaisesta klassikkodrinkistä muokattu glögicocktail sopii niin joulukauden illanistujaisiin, pikkujouluihin kuin aaton alkumaljaksi. Tuttujen mojitomakujen, limetin ja mintun, kumppaniksi on yhdistetty perijouluinen ja mausteinen glögi.

Glögimojito on myös mainio alkoholiton glögidrinkki: limetinsiivut, tuore minttu ja glögitiiviste antavat reilusti makua mocktailiin. Jos haluat alkoholillisen version, lorauta joukkoon tilkka valkoista rommia, kuten perinteisessäkin mojitossa.

Tämä glögiohje on helppo. Mojiton valmistus alkaa murskaamalla pestyt limettilohkot, reilu määrä minttua ja ruokosokeria korkeahkon lasin pohjalla. Murskaamiseen voi käyttää eritystä tarkoitukseen sopivaa murskainta, mutta se onnistuu myös esimerkiksi pitkävartisen lusikan lappeella tai haarukalla. Lasissa murskaamisen sijasta voit myös puristaa limetistä mehut ja hienontaa mintun leikkuulaudalla.

Valmista jäämurska laittamalla jääpalat kaksikertaiseen muovipussiin. Hakkaa jäitä vasaralla iskunkestävän tason päällä, kunnes jääpalat ovat hajonneet pienemmiksi muruiksi. Jäitä ei kannata iskeä aivan hileeksi, sillä silloin jää sulaa turhan nopeasti drinkissä.

Joulun raikkaimman glögicocktailin eli glögimojiton ainekset

1 lasillinen
5 min

½ limetti
2 rkl mintun lehtiä
1–2 tl ruokosokeri
2 rkl glögitiivistettä
Vichy-kivennäisvettä
jäämurskaa

Glögiohje: näin valmistat glögimojiton

  1. Pese ja lohko limetti.
  2. Laita lasin pohjalle limettiviipaleita, mintunlehtiä ja sokeria. Murskaa kevyesti.
  3. Täytä lasi jäämurskalla.
  4. Kaada lasiin ensin glögitiiviste ja täytä lasi kivennäisvedellä. Sekoita ja aseta lasiin pilli. Nauti heti.

Vinkki!

Valmista glögimojito vasta juuri ennen tarjoilua. Kotitekoinen jäämurska sulaa melko nopeasti.