Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Oluttrendit, Sesonki:

Olutdrinkki muuttuu halloweenina tuliseksi olutbooliksi

Halloweenin kiinnostavin juoma on tässä: perinteinen meksikolainen olutdrinkki saa boolin muodon ja pirun sarvet. Tässä todellinen hitti, kun haluat kokeilla jotain ihan uutta, erilaista – ja tulista!

Perinteinen meksikolainen olutdrinkki chavela loihditaan halloweenina kannubooliksi! Chavela sekoitetaan vaaleasta meksikolaistyyppisestä oluesta, kuten SOL 4,5 % -oluesta, tomaattimehusta, voimakkaasta chilikastikkeesta, kuten tabascosta, ja limeteistä. Tulisuuden määrää voi säätää omaan makuun sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä chilikastikkeen määrää.

Lasien reunustaminen suola-chilirenkaalla ei vain koristele juomaa, vaan viimeistelee sen maun: suolan ja chilin puraisu juuri juomaa hörpätessä antaa lasissa olevalle olutdrinkille viimeisen silauksen. Chileistä valmistetut pirunsarvet tuovat hauskan lisän koristeluun.

Tulinen olutbooli sopii erityisen hyvin suolaisten ruokien kyytipojaksi. Luonnollisesti parhaiten se komppaa texmex- tai meksikolaista ruokaa. Jos rakennat halloweenin tarjoilun nachoista, tacoista ja quesadilloista, tulinen olutbooli on täydellinen valinta juomaksi. Se toimii myös mainiosti esimerkiksi pizzan kera.

4—6 lasillista

Booliksi muuntuneen olutdrinkin ainekset

2 plo (á 0,33 l) SOL 4,5 % olutta

3 dl tomaattimehua

1 rkl limetin mehua

n.10 tippaa tabascoa

jäitä

Koristeluun

limettejä

sormisuolaa

kuivattuja chililastuja

punaisia chilejä

Ohje: Näin teet meksikolaisen olutboolin

  1. Kaada tomaattimehu kannuun ja sekoita siihen limetin mehu ja tabasco.
  2. Kaada joukkoon oluet. Laita booliin jääpaloja ja limettiviipaleita.
  3. Koristele juomalasit pyöräyttämällä niiden reunaan limeviipaleesta kosteutta ja kastamalla kostea reuna suola-chiliseoksessa. Tee chileistä pirunsarvikoristelu lasien reunaan.
  4. Kaada juoma laseihin ja nauti.

 

Tässä oli olutdrinkki Halloween- tai muihin juhliin. Jos tarvitse lisää ideoita juhliisi, näiden linkkien takaa löydät maistuvia vinkkejä: