Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Mouton Cadet -viinit kruunaavat herkulliset reseptit

Viinit, Ruoka & juoma

Sokerivaltakunta-blogin Sanja Alisic loihti upeat reseptit klassisille Mouton Cadet -viineille. Kokonaisuudesta löytyvät alku,- pää- ja jälkiruoka. Ohjeet ovat noin kuudelle henkilölle.

Perinteikäs Rothschildin perheyritys on tunnettu muun muassa ainutlaatuisista Bordeauxin Cru Classe –tarhaviineistään, joista kuuluisimpana Château Mouton Rothschild. Mouton Cadet tuotemerkki syntyi vuonna 1930, kun nuori Philippe de Rothschild loi sen omaksi nimikkoviinikseen. ”Cadet” tarkoittaa suomeksi perheen nuorinta poikaa ja ”Mouton” lammasta. Viinit tarjoavat laadukkaan, mutta tarhaviinejä edullisemman vaihtoehdon tutustua tämän Bordeauxin huipputuottajan valikoimaan.

Resepti

Karitsankare ja kultaiset perunat & Mouton Cadet Rouge

Kultaiset perunat

750 g pieniä perunoita 30 g voita suolaa myllystä

Karitsankare

2 kpl karitsankaretta (noin 750 g) 3+3 rkl oliiviöljyä (marinadi + paistaminen) 1 rkl kuivattua minttua 1 rkl kuivattua selleriä tai persiljaa 1 tl chilihiutaleita 1 tl suolaa 50 g rucolaa
  • Ensimmäiseksi tehdään marinadi karitsalle. Laita vuokaan oliiviöljy, minttu, selleri ja chilihiutaleet. Sekoita.

  • Leikkaa kare kyljyksiksi ja kääntele jokainen pala marinadissa molemmin puolin.

  • Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun teet perunat. Pese ja harjaa perunat hyvin, mutta älä kuori niitä.

  • Halkaise perunat puoliksi ja keitä höyrykattilassa kypsäksi (noin 10 minuuttia).

  • Kata tässä vaiheessa pöytä ja nosta esille iso tarjoilulautanen, johon mahtuu kaikki kyljykset vieri viereen.

  • Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois kattilasta ja anna seisoa hetken, jotta kaikki nesteet haihtuu pois.

  • Näin käsitellyt perunat jäävät kiinteiksi, mutta silti pehmeiksi jolloin niitä on helppo ja nopea ruskistaa voissa. Laita toiseen pannuun oliiviöljy ja asettele päälle karitsan kyljykset vieri viereen.

  • Laita toiselle pannulle voi sulamaan.

  • Paista kyljyksiä 1 minuutti täydellä teholla ja 4 minuuttia keskiteholla. Ripottele suola ennen kääntämistä.

  • Laita perunat voisulan päälle ja kypsennä keskiteholla, välillä varovasti sekoittaen.

  • Käännä kyljykset ja paista toisella puolella 3 minuuttia kauniiksi vaaleanpunaiseksi. Ripottele suola päälle. Jos haluat täysin kypsät kyljykset jatka paistamista vielä 2 minuuttia.

  • Perunat ovat tässä vaiheessa myös valmiita. Lisää niiden päälle suola.

  • Asettele kyljykset tarjoiluastiaan, ripottele päälle runsaasti rucolaa ja lisää kultaiset perunat. Juhla-ateria on valmis!

18 69
0.75L

Mouton Cadet Rouge Giftbox

AC Bordeaux

Lue lisää

Resepti

Tankoparsaa ja jättikatkarapuja uunipellillä & Mouton Cadet Rosé

Raaka-aineet

2 nippua tankoparsaa 2 dl vehnäjauhoja 2 kananmunaa 2 dl panko korppujauhoja 1 dl raastettua parmesaania 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria oliiviöljyä 500 g jättikatkarapuja 1 sitruunan kuori 1 dl oliiviöljyä 3 valkosipulin kynttä murskattuna 1 tl chilihiutaleita 1 kourallinen hienonnettua persiljaa Tarjoiluun 1 sitruunan mehu
  • Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

  • Voitele uunipelti oliiviöljyllä.

  • Ota kolme laakeaa astiaa esille; laita yhdelle vehnäjauhot, toiselle kananmunat sekä 2 rkl vettä (sekoita haarukalla hyvin) ja kolmanteen astiaan sekoita korppujauhot, parmesaaniraasteet, suola ja pippuri.

  • Pese tankoparsa ja leikkaa pois kuivat alaosat.

  • Pyöritä kostea tankoparsa ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmuna seoksessa ja viimeiseksi parmesaani-korppujauho seoksessa.

  • Asettele tankoparsat uunipellille vieri viereen ja pirskottele päälle oliiviöljyä.

  • Laita kulhoon oliiviöljy ja mausteet, sekoita hyvin ja lisää jättikatkaravut.

  • Pyörittele ravut mauste öljyssä ja laita ne uunipellille tankoparsojen viereen. Ne voivat olla myös päällekkäin.

  • Paista uunissa 12 minuuttia.

  • Purista sitruunan mehu jättirapujen päälle ennen tarjoilua.

16 11
0.75L

Mouton Cadet Rosé

AOC Bordeaux

Lue lisää

Resepti

Verigreippitiramisu & Mouton Cadet Réserve Sauternes

Raaka-aineet

1/2 pkt savoiardi-keksejä 2 verigreippiä 1-2 dl Mouton Cadet Réserve Sauternes -jälkiruokaviiniä 500 g mascarpone-tuorejuustoa 4 luomukananmunaa 120 g sokeria
  • Puhdista verigreippi hyvin. Poista kaikki valkoiset kuoren osat.

  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

  • Sekoita valkuaisvaahto sekä keltuaissokerivaahto kevyesti keskenään ja lisää mascarpone. Sekoita hyvin.

  • Kasta yksitellen keksit viinissä ja laita lasin pohjalle.

  • Laita päälle kreemiä.

  • Ripottele päälle greippiä.

  • Toista kaikki kerrokset uudelleen, vaikka useammankin kerran, lasin korkeudesta riippuen.

Huom! Lasitiramisu on helppo tehdä kahtena versiona, aikuisille ja lapsille. Lasten tiramisukeksit voi kostuttaa greipin mehulla ja aikuisten version jälkiruokaviinillä.

17 59
0.375L

Mouton Cadet Réserve Sauternes 37,5cl

AC Sauternes

Lue lisää

Kuvat ja reseptit: Sanja Alisic