Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Viinit:

Syksyn viineissä soi maanläheinen klangi

Syksyllä siirrytään juureviin ruokiin. Millaiset viinit sopivat parhaiten syysherkkujen pareiksi?

Syksyllä haudutellaan patoja ja kastikkeita riistasta, nautitaan herkullisten metsäsienien umamista sekä nautitaan täyteläiseksi kypsyviä juureksia naatteineen päivineen. Niinpä myös syksyn viineiltä odotetaan kesän heleiden viinien jälkeen marjaisuutta ja makua.

Sadonkorjuun viini

Australialaisessa La La Land Pinot Gris 2017 valkoviinissä on riittävästi runsautta sadonkorjuun kattauksen viiniksi. Se istuu kypsän hedelmäisenä, mutta vedet kielelle herauttavan eloisana hienosti aterioille, jossa syksyn juurekset ovat pääosassa. Paahdetut, inkiväärin puremat juurekset kevyellä sitruunaisella potkulla suorastaan nauttivat olostaan tämän viinin seurassa.

Eloisaa hedelmäisyyttä.

La La Land Pinot Gris 2017

 • 0,75 l, 13,5 %, jäännössokeria 1,0 g/l
 • Australia, Victoria
 • Kuiva, hapokas, viherpäärynäinen, limettinen, kypsän persikkainen, kevyen mineraalinen

Viinit sieniherkutteluun

Kypsän sitruunainen valkoviini, Petit Chablis le Donjon des Eschofiers 2015 Ranskasta on nappivalinta miedonmakuisten sieniruokien kumppaniksi. Etenkin lempeät kantarelli-, hentoaromiset lampaankääpä- ja myös voimakkaamman makuiset suppilovahveroateriat istuvat viinin kevyen yrttiseen ja hieman mineraaliseen makumaailmaan. Sitruksisen hapokas viini nostattaa vedet kielelle kevyesti sitruksilla maustettujen sieniruokien, esimerkiksi sitruunaisen lampaankääpärisoton kanssa.

Kypsää sitruunaisuutta.

Petit Chablis le Donjon des Eschofiers 2015

 • 0,75 l, 12 %, sokeria 1,5 g/l
 • Ranska, Bourgogne
 • Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaomenainen, mineraalinen, yrttinen

Viinit riista-aterioille

Uusi-Seelantilainen Sileni Cellar Selection Pinot Noir 2016 on kevyenä ja marjaisana punaviininä mainio valinta syksyn kevyemmille tai arkisemmille riistaruoille. Kaada viiniä lasiin vaalealihaisten, marjakastikkeisten riistalintuaterioiden kanssa. Tai kokeile vadelmaista viiniä herkän puolukoilla koristellun porocarpaccion kera.

Hapokasta marjaisuutta.

Sileni Cellar Selection Pinot Noir 2016

 • 0,375 l, 13,5 %, sokeria 2,0 g/l
 • Uusi-Seelanti, Hawkes Bay
 • Kevyt, keskitanniininen, kypsän karpaloinen, kirsikkainen, vadelmainen, orvokkinen

Rustiikkista tammisuutta.

Espanjalainen, harmoninen Marqués de Cáceres Reserva 2012 punaviini on herkullinen valinta tammikypsytettyjen riistaviinien ystäville. Tämä täyteläinen viini sopii monipuolisesti selkeänmakuisten, yksinkertaisin lisukkein tarjotuin riista-aterioiden, kuten riistapaistien, patojen ja pihvien kera nautittavaksi. Lämmin mausteisuus ja kypsä hedelmäisyys kulkevat aromikkaiden riistalihojen kanssa kuin käsi kädessä.

Marqués de Cáceres Reserva 2012

 • 0,75 l, 14 %, sokeria 1 g/l
 • Espanja, DOCa Rioja
 • Täyteläinen, tanniininen, karpaloinen, tumman kirsikkainen, hennon taatelinen, nahkainen, kevyen maitosuklainen, tamminen