Moi, mitä etsit?

search
Vastuullisuus, Hyvinvoivat hartwallilaiset:

Lisää merkityksellisyyttä työhön – näin Hartwallilla räätälöidään rooleja

Hartwallin tavoite on olla Suomen virkistävin työpaikka. Siksi meillä satsataan hartwallilaisten hyvinvointiin, kehittymismahdollisuuksiin ja työn merkityksellisyyteen. Satsauksen tulokset näkyvät jo virkistyneisyydessä: hieman yli puolet (54 %) suomalaisista työntekijöistä tuntee itsensä virkistyneeksi, mutta hartwallilaisista samaa sanoo jopa 71 prosenttia. Nyt Hartwallilla otetaan käyttöön uusi job crafting -työkalu, joka mahdollistaa työn muokkaamisen itselle sopivammaksi ja merkityksellisemmäksi.

Hartwallin teettämä tutkimus* paljastaa, että monipuoliset työtehtävät ja työn merkityksellisyys ovat eräitä tärkeimpiä työtyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä.

”On ilahduttavaa kuulla, että jopa 77 prosenttia suomalaisista kokee, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten he tekevät omaa työtään. Uskon, että se on työnantajien valttikortti tulevaisuudessa. Meillä ollaan matkan alussa, mutta tulokset ovat jo hyviä: jo nyt huikeat 86 prosenttia hartwallilaisista kokee, että heillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön”, Hartwallin henkilöstöjohtaja Linda Aro kertoo.

Tilaa hyville ideoille ja henkilökohtaiselle kehittymiselle

Virkistystä omaan työhön on voinut lisätä muun muassa hakeutumalla erilaisiin työryhmiin ja projekteihin, myös kauas omasta tutusta roolista. Hartwallilla voi myös osallistua erilaisiin ohjelmiin ja koulutuskokonaisuuksiin, kuten uusia näkökulmia tuovaan Thirst 4 Talent -ohjelmaan.

”Yksi meidän periaatteistamme on ”lasimme on aina puoliksi täynnä”, ja se näkyy arjessamme myös siinä, että erilaisia mahdollisuuksia saa niin paljon kuin niitä pyytää. Jos itseä innostavaa hanketta ei ole löytynyt, voi talon omasta leijonan luolasta hakea vauhtia ja valuuttaa myös täysin uusille ideoille”, selventää Linda.

Job crafting tarjoaa käytännön työkalun oman työn räätälöintiin

Hartwallilaiset voivat jatkossa muokata omaa työtään itselle parhaiten sopivaksi job crafting -työkalun avulla. Työn tuunaamista voi lähestyä esimerkiksi muokkaamalla omien tehtävien sisältöä, tai miettimällä missä ja milloin työtä haluaa tehdä. Niissä rooleissa, joissa se on mahdollista, töitä tehdään jatkossa sekä työpaikalla että etänä. Etätöiden tekemisestä voi sopia joustavasti oman tiimin kanssa.

”Job craftingin tavoitteena on tyytyväisemmät hartwallilaiset ja työn merkityksellisyyden lisääminen. Mukaan haluavien kannattaa työkalun avulla miettiä, miten omasta työstä saisi muokattua itselle vielä mieluisemman. Tämä ei välttämättä ole simppeli juttu! Tukea pohdintoihin saa vuoden aikana järjestettävistä koulutuksista. Esihenkilön rooli on toimia sparraajana ja mahdollistajana”, Linda summaa.

Lisämaustetta työhön digitaalisesta markkinoinnista 

Pauliina Rajamäki on työskennellyt Hartwallilla yli 15 vuotta johdon assistenttina, ja vaikka Pau tykkääkin omasta työstään, oli hänellä toive saada tuttuun työhön jotain uutta. Uudet kuviot löytyivätkin digimarkkinoinnista. 

Vuodesta 2020 alkaen Pauliina on työskennellyt omien tehtävien lisäksi Hartwallin kotisivun sisältöjen parissa ja ollut mukana luomassa monia hittisisältöjä.

”Olen oppinut aivan valtavan paljon digimarkkinoinnista, hakukoneoptimoinnista ja mainonnasta. Lisäksi olen päässyt tekemään töitä upeassa porukassa ja ideoimaan lennokkaita sisältöjä aina lonkeron kesäkisoista ilmiöksi nousseeseen joulu-spritz -drinkkiin. Oma rooli alkoi tuntua jo vähän läpikolutulta, mutta uudet metkut markkinoinnissa toivat lisää intoa ja energiaa”, Pau kertoo.