Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Upean tyylikäs jouludrinkki: alkuperäinen, kupliva joulu-spritz

Ihastuitko sinäkin viime vuonna raikkaaseen joulu-spritziin? Takuuvarmassa jouludrinkissä maistuvat karpalo ja appelsiini, ja tänä vuonna prosecco on päivitetty vegaaniseen luomuversioon.

Jos kesän suosikkidrinkkisi on italialainen raikas spritz, tämä kupliva, jouluinen drinkki tulee olemaan talvikauden lempparisi. Aito ja alkuperäinen joulu-spritz syntyy, kun kuohuvaan proseccoon lisätään karpalomehua ja soodaa. Kuohudrinkki maustetaan appelsiinilla ja koristeeksi asetellaan karpaloita ja rosmariinia.

Jouluksi 2021 teimme hittidrinkin ohjeeseen pienen päivityksen: maku on tuttuun tapaan timanttinen, mutta käytetty prosecco Mionetto on nyt luomu ja vegaaninen.

Jouludrinkki sopii niin pikkujoulujen seurustelujuomaksi kuin aaton alkumaljaksi. Jouluspritz ei ole liian makea, vaan toimii kivana raikastuksena jouluruokien ohessa. Raikas juoma sopii myös muihin talven juhlahetkiin.

Jouludrinkkien koristelu on helppoa: lisää jokaiseen lasiin appelsiinisiivu, jäisiä karpaloita ja tuuhea rosmariinin oksa. Halutessasi voit tehdä koristeeksi myös sokerihuurrettuja rosmariininoksakoristeita, katso ohje tästä. 

Joulu-spritzin ainekset

1 lasillinen
5 min

2 rkl karpalomehua
1 dl Mionetto Prosecco -kuohuviiniä
½ dl Hartwall Red Sodaa
1 appelsiiniviipale
1 rkl karpaloita (pakaste)
1 rosmariinin oksa
jäitä

Joulun_spritzer_vaaka_3-4__of.jpg

Ohje: Näin valmistat kuplivan jouludrinkin

  1. Joulu-spritz kannattaa tarjoilla jalallisista, näyttävistä laseista. Pienelle porukalla juomat voi sekoittaa suoraan laseihin, isompi määrä on kätevä tehdä ensin yhtenä satsina lasikannuun ja annostella sitten tarjoilulaseihin.
  2. Kaada lasiin tai kannuun karpalomehu, prosecco ja Red Soda.
  3. Lisää jäitä, appelsiiniviipale ja karpaloita. Koristele rosmariinin oksalla.

Vinkki! Saat joulu-spritzistä helposti alkoholittoman käyttämällä Mionetto 0,0% alkoholitonta kuohuviiniä.

Hartwall Red Sodan lähimmän jälleenmyyntipaikan ja saatavuuden löydät helposti kauppojen verkkosivuilta, esimerkiksi K-Ruoka -sivustolta!