Moi, mitä etsit?

search
Hartwall Career Brewery:

Mikä on trainee-ohjelman ja graduate-ohjelman ero?

Monet yritykset tarjoavat työpaikkojaan uransa starttaaville. Trainee-ohjelmat ovat varmasti tuttuja monelle opiskelijalle, mutta vakituiseen työpaikkaan tähtäävä graduate-ohjelma on toistaiseksi vielä tuntemattomampi. Selvensimme, mitä eroa ohjelmilla on.

Trainee-ohjelma: muutaman kuukauden työharjoittelu 

Trainee-ohjelma on tavallisesti muutaman kuukauden, puolen vuoden tai vuoden mittainen harjoittelujakso, joka on yleensä suunnattu korkeakouluopiskelijoille. Työsuhde on usein määräaikainen ja päättyy lähtökohtaisesti ohjelman loputtua. Jatkoa on kuitenkin usein mahdollista saada, mikäli hommat ovat sujuneet hyvin. Trainee-ohjelma voi yrityksestä riippuen olla palkallinen tai palkaton.  
 
Joskus trainee-ohjelma voi myös tarkoittaa pidempää ajanjaksoa, joka on suunnattu jo valmistuneelle, uransa starttaavalle henkilölle. Tällöin puhutaan monesti graduate-ohjelmasta. 

Graduate-ohjelma: pidempi ajanjakso ja vakituinen työpaikka 

Graduate-ohjelma on vastavalmistuneille suunnattu ohjelma, jonka tarkoituksena on antaa vauhdikas startti uralle. Ohjelma on usein kiihdytyskaista vastuullisiin asiantuntijatehtäviin, ja se kestää tavallisesti yhdestä kahteen vuotta. Graduate-ohjelman tarkoituksena onkin palkata yritykseen lupaava tulevaisuuden ammattilainen, ja työsuhde on usein alusta alkaen vakituinen.  
 
Monissa graduate-ohjelmissa myös työskennellään eri rooleissa ohjelman aikana, mikä tarjoaa vastavalmistuneelle monipuolista kokemusta.  

Hartwall Career Brewery graduate-ohjelma 

Hartwall Career Brewery on Hartwallin oma graduate-ohjelma, johon palkataan vuosittain 1–3 alan tulevaa supertähteä. Se on uniikki mahdollisuus startata urasi Suomen virkistävimmässä yrityksessä. Kaksi vuotta kestävän ohjelman aikana työskennellään kahdessa eri tehtävässä, jonka jälkeen tarjoamme vakituisen työsuhteen sinulle sopivassa tehtävässä.  
 
Tehtäviä on tarjolla pääosin markkinoinnissa, myynnissä ja taloushallinnossa, riippuen osaamisestasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Myynnissä voit päästä vastaamaan omista asiakkuuksista, tapahtumatuotannossa miettimään Hartwallin näkyvyyttä Suomen isoimmilla festareilla ja markkinoinnissa vaikuttamaan siihen, miltä Suomen rakastetuimmat brändit näyttävät tulevaisuudessa.  Taloushallinnossa pääset sukeltamaan sisäisen raportoinnin, analyysien ja ydinprosessien kehittämisen pariin.   
 
Vuoden 2024 graduate-haku aukeaa helmikuussa. 

Oletko sinä seuraava Hartwall Career Brewery -graduate?

Hartwall Career Brewery on uniikki mahdollisuus startata urasi Suomen virkistävimmässä yrityksessä. Haluatko tarttua heti urasi alussa vastuullisiin tehtäviin alan kiinnostavimpien brändien parissa? Janoatko uuden oppimista ja kattavaa liiketoimintaymmärrystä? Valmistaudu, sillä avaamme graduate-haun taas helmikuussa 2024.