Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Jouluglögit 2023 - Valmista itse jouluglögi

Parhaat glögireseptit ja uudet ideat

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma

Joulu ei tule ilman glögiä. Ja ah, miten paljon onkaan vaihtoehtoja sen tekoon! Vaikka joisit glögiä joulukuun joka päivä, saisit tuunattua juomasta aina uudenlaisen. Kokosimme parhaat glögireseptit ja maustamisideat glögifanille.

Glögi kuuluu tietenkin jouluun, mutta monet aloittavat glögikauden jo hyvissä ajoin syksyllä. Glögi sopiikin moneen tilanteeseen, koska samasta juomasta saa muunneltua lukemattomia eri versioita. Glögi maistuu niin alkoholillisena kuin alkoholittomana, kuumana tai kylmänä, sokerilla maustettuna tai sokerittomana. Kurkkaa kahdeksan asiaa jouluglögistä!

Jouluglögin pohjalla on yleensä mehua: perinteisesti mustaherukkaa, mutta myös esimerkiksi puolukka- tai karpalomehu toimivat mainiosti. Jos glögissä käyttää viiniä, se voi olla klassinen punaviini tai yhtä hyvin valko-, rosee- tai kuohuviini.

Perinteiset jouluglögin mausteet ovat kaneli, neilikka, pomeranssi ja kardemumma, mutta kannattaa kokeilla myös esimerkiksi rosmariinia ja granaattiomenaa.

Viinipohjaiset jouluglögit – poimi glögireseptit talteen

Helppo ja raikas glögi-spritz maistuu joululta

Tänä vuonna glögi muuntautuu trendikkääksi spritzeriksi luoden raikkaan makuelämyksen. Kerrotaan iloisia uutisia helppojen reseptien ystäville – tämän sutjakkaammaksi ei drinkin valmistus mene! Yhdistä vain glögitiiviste, kuohuviini ja granaattiomenan siemenet. Koristeena toimiva rosmariinin oksa antaa kokonaisuudelle viimeisen silauksen.

Valmista joulunpunainen glögi-spritz!

Klassinen punaviiniglögi

Jouluglögien klassikko on punaviiniglögi. Nimensä mukaisesti siihen yhdistetään punaviiniä ja mehua, mutta muuten tuunausvaihtoehtoja on monia.

Katso ideoita punaviiniglögin maustamiseen ja glögireseptejä täältä: punaviiniglögi – näin teet ja maustat joulun ykkösjuoman.

Valkoviinistä syntyy elegantti glögi-sour

Glögistä tehdyt juomasekoitukset ovat tämän joulun hitti! Trendikäs sour-drinkki siis sekoitetaan talvikaudella glögiin. Kun haluat valkoviiniglögisi ekstra-eleganttina, oikea valinta on glögi-sour.

Sitruksinen kirpeys yhdistettynä joulun makuihin – ja pinnalla kevyen kuohkea vaahto.

Katso ohje ja valmista glögi-sour!

Yhdistä kuohuviini ja glögi, saat raikkaan glögiboolin

Kun haluat tarjota glögiä isommalle porukalle, boolin muotoon tehty glögiskumppa on kätevä ratkaisu. Koristele booli tähtianiksilla, rosmariinin oksilla ja granaattiomenan siemenillä. Jos haluat maljaan lisää näyttävyyttä ja varmistaa juoman pysymisen kylmänä, tee koristeeksi jääkranssi. Kranssi kannattaa valmistella edellisenä iltana, muuten glögibooli syntyy muutamassa minuutissa.

Katso kuplivan glögiboolin resepti!

Omenasiideristä syntyy herkullinen omenaglögi

Lämmin omenaglögi syntyy siideristä

Helppo omenaglögi syntyy omenasiiderin ja -mehun yhdistelmästä. Tunnetut joulun ajan mausteet viimeistelevät makunystyröitä hivelevän kokonaisuuden. Puolikuiva Happy Joe Cloudy Apple -siideri sopii glögipohjaan täydellisesti hennon mausteisuutensa ansiosta. Siiderin valmistuksessa on myös käytetty suodattamatonta omenamehua.

Katso resepti ja herkuttele: lämmin omenaglögi.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö