Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Ruoka ja juoma:

Täydellinen dippi, jossa yhdistyvät olut ja juusto

Varoitus: tähän dippiin jää koukkuun! Sulatettua juustoa, loraus olutta ja ripaus valkosipulia – lopputulos on kulhollinen syntisen houkuttelevaa herkkua. Toimii niin Oktoberfestin pretzeleiden kanssa kuin koska tahansa sipsien seurana.

Olut ja juusto ovat mainio match, ja tällä kertaa ne paritetaan dipiksi. Ja millaiseksi dipiksi! Kun kannat höyryävän kuuman, rasvaa ja suolaa tihkuvan olut-juustodipin pöytään, ei kuolaefektiltä voi välttyä. Olut-juustodippi on omiaan Oktoberfest-juhlissa: kun siihen dippaa kuohkean pretzelin ja hörppää kolpakosta olutta päälle, voi bileet alkaa!

Kurkkaa aitojen pretzeleiden resepti täältä.

Olut-juustodipin valmistaminen helppoa ja tarvitset vain muutamaa raaka-ainetta: kolmea erilaista juustoa, pehmeän maltaista Lahden Erikois Oktoberfest -olutta, valkosipulia ja säilöttyjä jalopenoviipaleita. Dippi valmistuu kuin itsestään uunin lämmössä ja se kestää myös uudelleen lämmittämistä.

Vinkki: Jos Oktoberfestissä hullaannut tähän dippiin, samaa soossia voi tehdä kaikkiin muihinkin kemuihin ja dippailla siihen pretzeleiden sijasta vaikka sipsejä, cocktailkurkkuja ja vihanneksia.

Olut-juustodippi

valmistusaika 30 min
yhteensä 867 kcal

100 g tuorejuustoa
2 dl cheddar-raastetta
2 dl mozzarella-raastetta
½ dl Lahden Erikois Oktoberfest -olutta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl säilöttyjä jalapenoviipaleita hienonnettuna

  1. Sekoita tuorejuusto notkeaksi kulhossa. Lisää cheddar-raaste ja puolet mozzarella-raasteesta. Sekoita joukkoon olut.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna jalapenoviipaleet. Sekoita juustoseoksen joukkoon.
  3. Siirrä seos pieneen uunin kestävään vuokaan ja ripottele loput mozzarellasta sen päälle. Paista 225 asteessa.
  4. Tarjoile dippi lämpimänä esimerkiksi pretzelien kera.

Saatat pitää myös näistä