Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Ota selvää, mikä on Seedlip

Seitsemän kysymystä alkoholittomasta tisleestä

Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma, Alkoholiton
Alkoholiton viini, olut ja siideri on tuttu näky – mutta mitä on viina ilman alkoholia? Miten sitä nautitaan ja miltä se maistuu? Nappaa vastaukset ja tutustu Seedlipiin!

  Tämän hetken suurimpiin juomailmiöihin lukeutuu alkoholittomien kasvu. Vuonna 2022 lähes puolet suomalaisista kertoo vähentäneensä alkoholin käyttöään kahden viime vuoden aikana tai nauttivansa kokonaan alkoholittomista juomista*.

  Laadukkaista juomasekoituksista ei tarvitse tinkiä, vaikka nauttisi ne ilman prosentteja. Seedlip on maailman ensimmäinen alkoholiton tisle, joka ratkaisee ikuisen ongelman; “mitä juoda, kun et juo.”

 1. Miten Seedlip on syntynyt?
 2. Eräänä kohtalokkaana maanantaina Ben Branson tilasi ravintolassa mocktailin. Hänen eteensä kannettiin makea, siirappinen sekamelska, joka olisi sopinut paremmin lastenkutsuille. Samassa hetkessä Ben ymmärsi, että voisi luoda jotain uutta ja parempaa.

  Hän yhdisti sukunsa vuosisatojen osaamisen maanviljelystä kuparipannutislauskokeiluihinsa, ja alkoi kehitellä aromaattisia sekä yrttisiä alkoholittomia tisleitä. Tisleitä, jotka voivat seistä tasavertaisina alkoholipitoisten tisleiden rinnalla.

  2014 yritys nimeltä Seedlip sai alkunsa.

 3. Miten nollatisle valmistetaan?
 4. Seedlip-tisleet valmistetaan hienovaraisesti käsityönä. Jokaiselle yksittäiselle juomassa käytettävälle yrtille on luotu uniikki maserointi-, kuparipannutislaus- sekä suodatusprosessi. Kaiken tämän läpikäyminen kestää yhteensä kuusi viikkoa ennen kuin tuote on valmis.

 5. Miltä Seedlip maistuu?
 6. Seedlip Garden 108 on yrttinen tisle, jonka valmistuksessa, suomalaiseenkin makuun sopien, pääosassa on ollut herne. Tiesitkö muuten, että herneellä kestää keskimäärin 108 päivää itää ja kasvaa, ennen kuin sen voi kerätä? Herneen lisäksi juomassa on käytetty heinää, rosmariinia, timjamia, piparminttua ja mallasta.

  Seedlip Spice 94 on puolestaan aromaattisempi tisle, jonka päätähti on maustepippuri. Juoman nimessä oleva numero 94 kuvaa vuotta 1494, jolloin eurooppalaiset tutkimusmatkailijat löysivät maustepippurin ensimmäistä kertaa Jamaikalta – sieltä tulevat myös tämän tuotteen maustepippurit. Lisäksi tisleessä on käytetty kardemummaa, sitruunan, greipin ja karibiankrotonin kuorta sekä tammea.

  Seedlip Grove 42 tunnetaan raikkaan sitruksisena. Numero 42 kuvaa vuotta 1542, jolloin sanaa orange käytettiin ensimmäistä kertaa kuvaamaan hedelmää sekä väriä. Tisleessä maistuvat veriappelsiini, karvas appelsiini, mandariini, ja sitruuna. Lisää potkua tuovat inkivääri ja sitruunaruoho.

 7. Miten alkoholitonta tislettä käytetään?
 8. Alkoholiton tisle sopii käytettäväksi samaan tapaan kuin alkoholia sisältävä kirkas väkevä. Seedlip-tisle on tarkoitettu nautittavaksi juomasekoituksissa, joihin se tuo konsentroituneen makupohjan väkevän juoman sijaan. Seedlip-tisleet eivät sisällä sokeria.

 9. Mikä drinkki Seedlipistä kannattaa valmistaa?
 10. Katso ohjeet neljään herkulliseen Seedlip-drinkkiin tai kokeile raikasta Seedlip & Tonic -juomasekoitusta!

  Seedlip & Tonic

  4 cl Seedlip Garden 108 -tislettä
  12 cl tonic-vettä

  Laita korkeaan lasiin jäitä. Kaada päälle Seedlip ja tonic. Koristele halutessasi sokeriherneellä tai mintulla.

 11. Millaisiin hetkiin alkoholiton drinkki sopii?
 12. Nolladrinkki sopii täysin samoihin hetkiin kuin alkoholillinen – ja lisäksi moneen muuhun! Kokeile herkullisella sunnuntaibrunssilla, nauti jälkiruoaksi arkilounaalla tai ilahduta lahjansaajaa. Alkoholiton cocktail on tyylikäs valinta, kun haluat pitää yöunistasi kiinni, nauttia treeneistä täysillä tai hujauttaa juhlien jälkeen autolla kotiin. Seedlip on myös sokeriton ja vastaa hienosti valloillaan olevaan hyvinvointitrendiin.

 13. Mistä Seedlipiä voi ostaa?
 14. Seedlip-tisleet löytyvät sekä Alkon valikoimasta että hyvin varustelluista K-ruokakaupoista. Mikäli oman lähi-Alkon hyllystä ei tuotetta löydy, saa sen Alkon verkkokaupan kautta tilattua haluamaansa myymälään ilman lisämaksua.

   

  *Tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin joulukuussa 2022 Bilendi Oy:n kuluttajapaneelissa. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1000 ja otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.

  Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö