Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma:

Näin vietät festarit ilman alkoholia – Darravapaan vinkit x 10

Festarit ovat monelle kesän kohokohta, ja musiikkielämysten lisäksi festareilta etsitään ruoka- ja juomaelämyksiä. Miten viettää onnistunut festariviikonloppu ilman alkoholia? Katso Darravapaa-yhteisön perustajien Lauran ja Katrin vinkit!

Laura Wathén ja Katri Ylinen tunnetaan Darravapaa-yhteisön, Darravapaana-podcastin sekä Sober Furious -klubikonseptin luojina. He osaavat pitää hauskaa ja käydä klubeilla ilman alkoholia, mutta miten on festareiden laita?

”Jos on aiemmin rakentanut festarikokemuksen alkoholin ympärille, voi ekat festarit ilman alkoholia tuntua aisteille kuormittavina. Selvinpäin kokee asiat raakana ja intensiivisesti, ilman alkoholin tuomaa puudutusta.” Katri pohtii.

”Tapahtumissa tulisi voida kokea myös alkoholitonta hedonismia hyvän ruoan ja juoman ympärillä.” Katri jatkaa.

Maistuva ja laadukas juoma ja ruoka ovatkin oleellinen osa nykypäivän festarikokemusta. Darravapaan sosiaalisen median seuraajat ovat kertoneet toivovansa laadukkaita alkoholittomia vaihtoehtoja tapahtumiin yhä enemmän. Monilla festareilla toiveet on jo kuultu.

”Olen aikaisemmin ottanut termin "vesilinjalla" liian kirjaimellisesti ja vetänyt festareita läpi vain vesipullo kourassa. Nyt kun erilaisten alkoholittomien juomien valikoima on kasvanut huimasti, tuntuu paljon helpommalta myös nauttia niistä alkoholittomista vaihtoehdoista.” Laura pohtii.

Alkoholittomien juomien löytämisessä auttaa muun muassa Zero Zone – festaribaari, joka on pyhitetty pelkästään mocktaileille ja muille alkoholittomille juomille. Holittomiin satsaamisesta kertoo sekin, että esimerkiksi Flow Festivalilla on tänä vuonna oma nimikkomocktail.

”Vettä pitää ehdottomasti muistaa juoda, mutta mocktail ja makea alkoholiton siideri toimii festariympäristössä erinomaisesti ja nostattaa omaakin juhlafiilistä” Laura vinkkaa.

Darravapaa-8062-resized.jpg

Darravapaan 10 vinkkiä festarointiin ilman alkoholia

1. Pysähdy nauttimaan ruoista ja herkuista, joista ei alkoholijuomia juodessa huomaisi nauttia. Holiton hedonismi kunniaan!

2. Mieti jo etukäteen, mitä herkullisia juomia ja ruokia haluaisit kokeilla. Tänä kesänä kannattaa suunnata monilta festareilta löytyvään Zero Zone -baariin, joka on pyhitetty alkoholittomille juomille ja mocktaileille.

3. Järjestä festarietkot, joilla maistellaan herkullisia mocktaileja samalla fiilistellen tapahtuman artisteja. Tässä toimii upeasti Darravapaa Smash -mocktail!

4. Stay hydrated! Muista vesipullo ja tee tutkimusmatka vesipisteelle.

5. Panosta uneen: Ilman unta väsähdät nopeasti. Jos tarvitset hieman lisäenergiaa, nappaa energiajuoma tai kahvi.

6. Muista pakata tarpeeksi vaatetta mukaan.

7. Ota korvatulpat mukaan. Aistikuormitus voi festareilla olla valtava, eikä alkoholi turruta aistejasi. Ota myös rohkeasti breikkiä festarihumusta tarvittaessa.

8. Jos sinulla ei ole alkoholitonta festarifrendiä, yksinkin voi seikkailla. Omassa seurassa fiilistelyssä ei ole mitään noloa.

9. On ihan ok olla sukeltamatta väenpaljouteen. Myös pään nyökyttely musiikin tahtiin sivummalla on loistava festaribailaamisen muoto.

10. Lähde kotiin heti, kun siltä tuntuu. Iltaa ei tarvitse venyttää loputtomiin, eikä etenkään omia rajojaan.

Kuvat: Salla Merikukka