Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Trendit ja vinkit:

Kaikkien aikojen tapahtumakesä 2022: Nappaa vinkit onnistuneeseen festarikokemukseen

Kesä 2022 on kaikkien aikojen tapahtumakesä, kun kahden vuoden tauon jälkeen ihmiset pääsevät taas tapaamaan toisiaan. Puitteet ainakin ovat kunnossa, kun festarivieraat pääsevät mukaan tapahtumiin, joissa kokemuksiin satsataan täysillä ja ruoka ja juoma ovat nousseet yhdeksi pääesiintyjäksi.

Suomalaiset janoavat päästä taas tapaamaan toisiaan, ja yhdessä kokemisen merkitys on kasvanut entisestään koronavuosien jälkeen. Hartwallin tekemän tutkimuksen* mukaan lähes joka neljäs suomalainen (23 %) kertoo aikovansa käydä livetapahtumissa, kuten konserteissa, nykyhetkeä useammin.

"Yhä useampi satsaa materian sijasta elämyksiin, ja se näkyy myös tapahtumissa."

Tapahtumavierailla on mistä nauttia, sillä tapahtumat ovat kokeneet todellisen muodonmuutoksen viimeisen kymmenen vuoden aikana: siinä missä ennen festareille mentiin kuuntelemaan musiikkia oluttuoppi kädessä, on nyt kävijälle tarjolla ainutlaatuinen kokemus, jossa ruoka ja juoma ovat nousseet artistien rinnalle pääesiintyjien joukkoon.

”Yhä useampi satsaa materian sijasta elämyksiin, ja se näkyy myös tapahtumissa, joissa kävijäkokemukseen keskitytään täysillä. Keräämme jatkuvasti tietoa siitä, mitä ihmiset tapahtumilta toivovat, ja tämän tiedon avulla voimme palvella kävijöitä mahdollisimman laadukkaasti”, kertoo Hartwallin tapahtumapäällikkö Juha Korvola.

Zero Zone – kokonaisia baareja alkoholittomille juomille

Korvola on tulevana kesänä mukana järjestämässä kymmeniä tapahtumia. Kahden vuoden tauon jälkeen kesästä on tulossa erityisen mehukas.

”Tänä kesänä korostuu erityisesti raikkaus, joka näkyy niin oluissa kuin viineissä sekä cocktaileissa. Myös laadukkaat alkoholittomat vaihtoehdot ovat esillä isommin kuin koskaan ennen: olemme tuoneet festareille Zero Zone -baareja, joista on helposti löydettävissä alkoholittomat juomat oluista mocktaileihin”, Korvola kertoo.

Ota tärpit talteen

Tämän kesän festarikausi starttasi täysillä jo toukokuussa ja pitkin kesää on jälleen isoja legendaarisia festareita, kuten Provinssi, Flow Festival, Ruisrock sekä Ilosaarirock.

Tapahtumista löytyy myös ihan uusia tai uudistuneita elämyksiä.

”Esimerkiksi Kuninkuusravit järjestetään tänä kesänä täysin uudistuneena. Siellä on tehty rohkeita muutoksia, ja luvassa on aivan loistava ravitapahtuma”, Korvola paljastaa.

”Toinen tärppi, joka on pakko nostaa esiin, on Headland. Mikä sen upeampaa kuin nauttia loistavasti järjestetystä tapahtumasta, musiikista, ruuasta ja juomasta kauniin Vesijärven rannalla Lahdessa!” Korvola jatkaa.

Kolme vinkkiä kesän tapahtumiin:

1. Osta liput ajoissa – näin pääset varmasti mukaan.

2. Tsekkaa ruoka- ja juomatarjonta jo etukäteen ja tee itsellesi lista, mitkä tapahtumaravintolat haluat ainakin kokea.

3. Testaa festareiden alkoholittomat baarit: tarjolla on niin raikkaita mocktaileja ja viinejä kuin laadukkaita alkoholittomia oluita ja lonkeroita.

*IROResearch Oy 5/2022.