Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Ystävänpäivän viileä herkku – Baileys-jäätelö taipuu ruusuiksi

Tämän helpommaksi ei jälkiruoan valmistaminen tule! Baileys-jäätelöön tarvitset vain muutaman raaka-aineen: sekoitus ja lepo yön yli pakkasessa. Tarjoa mokkaisia jäätelöruusuja vaikka ystävänpäivän illallisella.

Tiesitkö, että itse tehty jäätelö syntyy myös ilman jäätelökonetta tai vähän väliä sekoittelua? Superhelpon kotijäätelön salaisuus on kondensoitu maito. Sen lisäksi tarvitset ainoastaan kermaa sekä lisämaun, millä milloinkin haluat jäätelön tuunata.

Aikuiseen makuun sopiva mokkainen Baileys-jäätelö maustetaan kermaliköörillä ja pikakahvilla. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös suklaasta tai toffee-karkeista rouhittuja murusia.

Kondensoitua maitoa on saatavana sekä karamellisoituna että vain makeutettuna. Baileys-jäätelöön sopii makeutettu versio. Kondensoitua maitoa saa useimmista tavallista ruokakaupoista. Hyllypaikka voi vaihdella: etsi tuotetta säilyke-, etno- tai leivontaosastolta.

Baileys-jäätelö sopii täydellisesti ystävänpäivän hemmotteluksi. Lusikoi itse tehty jäätelö kulhoihin, tai jos haluat panostaa tarjoiluun, muotoile siitä vohvelitötteröihin ruusuja. Jäätelöruusujen teko vaatii hieman sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä, mutta onnistuu kyllä, kunhan jäätelö on tarpeeksi jäätynyttä ja kovaa.

Itse tehdyn jäätelön ohje: Baileys-jäätelö

6 annosta

15 min + pakastaminen 1 vrk
1 prk (n. 400 g) kondensoitua maitoa
4 dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl pikakahvijauhetta
½ dl Baileys-kermalikööriä

  1. Laita kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä kestää noin 5 minuuttia ja samalla kahvijauhe liukenee vaahtoon.
  2. Mausta vaahto Baileys-kermaliköörillä. Voit lisätä halutessasi myös suklaa- tai toffeemurusia.
  3. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja siirrä pakastimeen. Jäädytä yön yli pakastimessa.
  4. Jäätelön muotoiluun ruusuiksi tarvitset jäätelökauhan ja leveän lusikan. Lämmitä jäätelökauhaa kuumassa vedessä, ota sillä jäätelöstä suippomainen pieni pallo ja paina pallo vohvelin päälle. Ota sitten lusikalla jäätelöstä puoliympyrän mallisia siivuja ”terälehdiksi” pallon ympärille, kunnes jäätelöruususta tulee tarpeeksi iso.

Vinkki! Itse tehty jäätelö sulaa herkemmin kuin teollisesti valmistettu, joten jos jäätelö pehmenee liikaa ruusujen askartelun aikana, laita se välillä pakastimeen kovettumaan. Ruusutötteröt kannattaakin tehdä etukäteen ja pakastaa odottamaan tarjoilua, jolloin ne eivät sula niin nopeasti.