Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Saammeko esitellä, kesädrinkki 2021: seljankukka-viinikannu!

Tämän kesän ykkösdrinkki maistuu trendikkäästi seljankukalle, saa luonnetta puolimakeasta valkoviinistä ja tarjoillaan kätevästi kannusta. Seljankukkainen kesädrinkki 2021 toimii niin terassilla, kesäjuhlissa kuin jälkiruoan parina ruokajuomana.

Yleensä joka kesä jostain juomasta muodostuu janoisen kansan suosikki: juoma, johon ihastutaan jo alkukesällä, ja sitten sitä sekoitellaan kesän jokaiseen illanistujaiseen ja juhlantapaiseen. Nyt ilmassa on selvät merkit, että kesädrinkki 2021 -tittelin on nappaamassa seljankukka-viinikannu!

Eikä tämän viinidrinkin suosiota tarvitse ihmetellä. Makuna seljankukka on nyt trendien kärjessä. Lisäksi kannuun sekoitettu juoma on kätevä: isollekin porukalle valmistuu drinkit kerralla. Ja onhan tuo vaaleanpunainen, sitruunalla koristeltu juoma kaunis kuin mikä!

Seljankukanmehutiivisteen lisäksi kannuun kaadetaan sitruunamehua, niiden makumaailmat nimittäin tukevat toisiaan mainiosti. Perään lorautetaan puolimakeaa JP Chenet Medium Sweet -valkoviiniä ja sitruksista, ranskalaista luomulimonadi Lorina Pink Lemonadea, joka antaa juomalle hurmaavan vaaleanpunertavan sävyn.

Seljankukkainen kesäjuoma 2021 koristellaan sitruunasiivuilla ja mansikka-seljankukkajääpaloilla. Jääpalat kannattaa valmistaa seljankukkamehusta, niin ne eivät sulaessaan laimenna juomaa. Valmista jääpaloja yksi muotillinen pelkästä mehusta, toinen mansikkakoristella – näin saat riittävästi jääpaloja kannulliseen juomaa.

JP Chenet -viinit tunnetaan vekkulista pullomuodostaan. JP Chenet Medium Sweet on hedelmäinen, puolimakea valkoviini, joka toimii mainiosti kesäisten juomasekoitusten raaka-aineena. Sellaisenaan se on hyvä pari makeille marja- ja hedelmäjälkiruuille sekä tulisille mauille.

Paras kesädrinkki: Seljankukka-viinikannu

Viidelle
valmistusaika 5 min + jääpalojen pakastaminen vähintään 6 h
310 kcal / annos

1 dl sitruunan mehua
¾ dl seljankukkamehutiivistettä
5 dl JP Chenet Medium Sweet -viiniä
1 plo (0,75 l) Lorina Pink Lemonade -limonadia
sitruunasiivuja
mansikka-seljankukkajääpaloja

Mansikka-seljankukkajääpalat:

mansikoita
seljankukkamehutiivistettä
vettä

Ohje: näin valmistat seljankukkadrinkin

  1. Valmista ensin mansikka-seljankukkajääpalat. Laita mansikoita kokonaisina ja puolikkaina jääpalamuotin koloihin. Täytä kolot laimennetulla seljankukkamehutiivisteellä. Siirrä pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi.
  2. Purista sitruunan mehu kannun pohjalle ja sekoita joukkoon seljankukkamehutiiviste.
  3. Kaada kannuun JP Chenet Medium Sweet -viini ja Lorina Pink Lemonade -limonadi.
  4. Viimeistele seljankukkadrinkki sitruunasiivuilla ja runsaalla määrällä mansikka-seljankukkajääpaloja.