Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Parhaat juhannusviinit keskikesän juhlaan

Kesän raikkaat ja hedelmäiset juhannusviinit sopivat niin grilliruuan kuin laituripiknikin seuraksi. Juhannuksena ei aterioiden kanssa turhaa kikkailla ja ruoka kypsyy simppelisti grillissä. Mutkattomat viinit valitaan pöytään sen mukaan, onko mukaan tarttunut kalaa, lihaa vai kasviksia.

 

Juhannusviinit kasviksille

Kasvikset saavat grillistä hienoista täyteläisyyttä makuunsa ja niiden luontainen makeus nousee grillin kuumuuden houkuttelemana esiin. Kasvisten kanssa makuparina toimii raikkaan aromikas valkoviini.

Juomasuositus:
Yali Gewurtzraminer – kepeille grilliruoille

Parhaat viinit kalalle

Kesäiset kalaruoat nappaavat grillistä aromikkuutta. Savun maku, tummuneen pinnan kevyt karvaus ja kalan oma hento maku asettavat viinille vaatimuksia. Rasvaiset kalat vaativat riittävän särmikkään viinin parikseen. Sitruunalla maustetut vaaleat kalat kaipaavat rinnalleen taas eloisaa, hentoaromisempaa viiniä, jonka hedelmäisyys ja jälkimaun yrttisyys tuovat makupariin ryhdikkyyttä.

Juomasuositus:
Hans Baer Pinot Blanc – kevyemmät kalaruuat

Grilliviinit lihalle

Grillissä kypsyy niin vähärasvainen possu, tuhdimmat pihvit kuin myös kevyemmät kana ja kalkkuna. Viiniparit vaihtelevat täyteläisestä ja tumman marjaisesta punaviinistä napakka-aromiseen roseeviiniin. Grillatulle possulle, makkaroille ja muille runsaanmakuisille grillilihoille oiva makupari on marjaisa ja hitusen hilloisa sekä keveästi mausteinen punaviini. Simppelisti maustetulle kanalle pariksi valikoituu hapokas mutta puolikuiva hedelmäinen valkoviini.

Juomasuositus:
Loma Larga – kunnon pihville
Yali Carmenere – keveämmälle grillilihalle

Korkkaa mieleisesi juhannusviini, nauti hyvästä ruuasta ja keskikesän juhlasta ystäviesi kanssa!