Moi, mitä etsit?

search

Rosé-spritz

Seljankukalta maistuva rosé-spritz on kesän trendikkäin cocktail

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Rosé-spritzerissä yhdistyy monta tämän hetken trendiä: siinä on rosé-viiniä, se maistuu seljankukalle ja se on tavanomaisia viinicocktaileja matala-alkoholisempaa. Kippis kesälle ja herkille mauille!

Tätä voisi kutsua kolmen trendin drinkiksi. Rosé-spritzin pohja on nimensä mukaisesta roséviini, joka on viineistä tällä hetkellä ehdottomasti se kysytyin. Lisämakua drinkki saa seljankukasta, joka on yksi kesän ykkösmauista. Ja lisäksi rosé-spritz on vähäalkoholinen; sekin yksi juomakentän isoista trendeistä.

Eikä rosé-spritzistä voi puhua hehkuttamatta sen suloista ulkonäköä. Pirskahtelevaa vaaleanpunaista ja suloisia kukkia – tämä raikas kesäjuoma on pakko ikuistaa kuviin!

Rosé-spritzin viiniksi sopii erinomaisesti kuiva ja marjaisa Filarino Sangiovese Rosé Italiasta. Punaisilta marjoilta ja kirsikalta tuoksuvassa viinissä on hyvä hapokkuus, jota makea seljankukkamehu ei jätä alleen. Roseviinidrinkin raikkauden viimeistelee Novelle-kivennäisvesi. Katso alta roseviinidrinkin ohje!

Resepti

Raikas kesäjuoma: rosé-spritz

1 annos

½ rkl sitruunamehua 1 rkl seljankukkamehua 1 dl Filarino Sangiovese rosé -viiniä ½ dl Hartwall Novelle -kivennäisvettä iso jääpala
Kokonaisaika 5 min
75 kcal
  • Mittaa lasiin sitruunamehu, seljankukkamehu ja roséviini. Lisää kivennäisvesi.

  • Laita lasiin yksi iso jääpala ja koristele rosé-spritz halutessasi syötävillä kukilla.