Viinivinkit rapukauteen
Rapulajeista molemmat, täplärapu ja jokirapu, ovat erinomaisia pareja viineille, kunhan pitää viinin sopivan kepeänä ja raikkaana.
"Ravun ominaismaku on maukas, mutta herkkä. Silloin viiniltä vaaditaan raikasta aromikkuutta. Yleisesti ottaen viinin ei tulisi olla turhan tammitettu tai makea, koska nämä ominaisuudet tuppaavat viemään viinin liiallisesti pääosaan. Maun suolaisuus vaatii viiniltä hapokkuutta, joka muutoinkin tasapainottaa ateriakokonaisuutta", kertoo Wine Ambassador Sari Ayre.
Valitse perinteisesti paahtoleivän päältä nautitulle rapuateriallesi siis kuivahko ja raikkaan hapokas viini, joka tukee ravun maukasta ja merellistä makua.
Tässä parhaat viinit rapujuhliin:
Little Cricket Grüner Veltliner 2018
Trendikäs valkoviinilajike Grüner Veltliner on omiaan äyriäisten pariksi. Itävaltalaisista viineistä paremmin tunnettu rypäle viihtyy loistavasti myös Unkarissa, josta oiva esimerkki on Little Cricket. Kuiva, hapokas, hedelmäinen ja kepeän viherpippurinen viini tukee erinomaisesti perinteisesti valmistettua rapuateriaa.
Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta
Von Buhl Bone Dry Riesling
Rieslingille tunnusomainen hedelmäinen aromikkuus ja raikas hapokkuus ovat juuri niitä ominaisuuksia, joita rapuviiniltä sopii odottaa. Saksalaisen klassikkotuottaja Von Buhlin uudempi, rutikuiva innovaatio Bone Dry Riesling osuu kuivakkaan raikkaan makunsa kanssa erinomaisesti ravun hennolle makumaailmalle.
Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta
Santa Ana Eco Rosé Shiraz
Myös kepeän raikas roseeviini on nappivalinta rapuviiniksi. Argentiinalaisen Santa Ana -luomuroseen sitruksisen marjaisa ja raikas makuprofiili sopii erinomaisesti erilaisille mereneläville, kuten täplä- ja jokiravuille. Loistava tapa tuoda perinteisiin rapujuhliin uutta twistiä.