Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Olut, Oluen valmistus:

Mallasmestarit Hartwallin craft-oluiden takana

Hartwallilla on satsattu isosti paikalliseen panimotoimintaan, ja tuloksena on syntynyt liuta toinen toistaan herkullisempia erikoisoluita. Niiden takana on kolme kokenutta panimoammattilaista, joita yhdistää intohimo uuden luomiseen.

Suomalainen oluenystävä arvostaa nyt laatua, mielikuvituksellisuutta ja paikallisuutta. Hartwallilla panostetaan nyt craft-oluisiin ja paikalliseen panimotoimintaan, ja tuloksena on syntynyt liuta toinen toistaan herkullisempia erikoisoluita. Uusia herkkuja on tarjolla Helsinki Bryggerissä pääkaupungin sydämessä sekä Maltti Tampereen uunituoreessa craft-panimossa. Lisäksi olutta pannaan tietysti Hartwallin sydämessä eli Lahdessa. Nyt esittelemme kasvot oluiden takaa. 

1.png

Rento ravintolamies: Hartwall Lahden panimomestari Juha Kylä-Kaila

”Olut on minusta rento, rehti ja rehellinen juoma. Päädyin restonomiksi opiskellessani töihin panimo­ravintolaan, ja se oli nopeasti menoa. Muistan edelleen ensimmäisen onnistumiseni, joka oli tumma savuporter. Istuin vartin oluttynnyrin päällä täydessä hiljaisuudessa. Silloin tajusin, että olin löytänyt oman juttuni.

Kun Lahden panimopäällikön paikka avautui, aloin saada ystäviltäni viestejä, että siinä olisi täydellinen paikka minulle. Luin ilmoituksen ja totesin saman. En uskaltanut nostaa toiveitani liian korkealle. Välillä olin niin epäuskoinen, että lupasin puolisolleni matkan Pariisin, jos saisin työn. Nyt olen hänelle reissun velkaa. Työ on minulle todellinen unelmien täyttymys ja huikea mahdollisuus.

Rakastan maistella uusia oluita ja miettiä reseptejä. Luovuus on työssäni ehdottomasti se juttu! Vapaa-ajallani tykkään vaellella metsissä Puhti-nimisen kultaisennoutajani kanssa ja tehdä ruokaa. Bravuurini on possunpotka alppiperunoiden kera.

Olen työskennellyt kaiken kokoisissa panimoissa. Se on antanut perspektiiviä: minulla on hyvä käsitys siitä, miten kuluttajat näkevät erilaiset panimot ja mitä he toivovat olueltaan nyt ja tulevaisuudessa.”

2.png

Olutfriikki insinööri: Helsinki Bryggerin craft-panimopäällikkö Roope Lehtoranta

”Mitä saa, kun yhdistää insinöörin ja oluen?

Vastaus: minut.

Innostuin oluesta insinööriopintojeni aikaan, kun ihastuin opiskelijabileissä erikoisoluiden makujen monipuolisuuteen. Pääsin harjoitteluun Malmgårdin panimolle ja opin, mitä panimotyö käytännössä on. Se oli toisaalta tarkkaa matematiikkaa mutta toisaalta myös luovaa käsityötä.

Valmistuttuani minut palkattiin Bryggerille tuotantopäälliköksi. Aluksi en tiennyt mistään mitään ja stressasin hulluna. Sitten asiat lähtivät rullaamaan omalla painollaan.

Kun Hartwallilta soitettiin ja haluttiin keskustella Bryggerin tulevaisuudesta, innostuin heti. Näin, mitä Hartwall voisi isona talona tarjota pienpanimon toimintaan. Nyt saan keskittyä itse tuotteisiin, kun Hartwall hoitaa varastoinnin ja kuljetukset. Se palvelee kaikkia osapuolia.

Uusien olutreseptien luominen on huikeaa puuhaa. Joskus inspiraatio iskee esimerkiksi hyvää ruokaa nauttiessa. Asumme avovaimoni kanssa Helsingin keskustassa ja tykkäämme käydä ulkona syömässä.

Vahvuuksiani ovat joustavuus ja valmius sopeutua tilanteeseen kuin tilanteeseen. Lähtökohtainen asenteeni on miettiä, mikä tänään tulee menemään pieleen. Siksi olen valmis reagoimaan kaikkeen.”

3.png

Pikkutarkka maailmanmatkaaja: Maltti Tampereen panimopäällikkö Max Crawford

”Alanko tuunata vanhaa autonromua vai tehdä olutta? Mietin pitkään noiden kahden vaihtoehdon välillä. Teksasilainen lähiöelämä ei tarjonnut minulle mieleisiä virikkeitä. Lopulta valitsin oluen.

Muutin Vietnamiin ja päädyin perustamaan maan ensimmäisen pienpanimon. Sitä kautta tapasin Pyynikin Panimon omistajan. Hän pyysi minua auttamaan panimon pystyttämisessä Tampereella. Muistan, kuinka istuin puistonpenkillä, katselin maisemaa ja ajattelin, että tällä voisin asua loppuikäni.

En voinut uskoa onneani, kun sain kuukausien hakuprosessin jälkeen tietää, että olin saanut paikan Hartwallin uuden craft-panimon panimopäällikkönä. Seitsemän uuden oluen reseptit ovat jo valmiina. En malta odottaa, että pääsen maistamaan ja maistattamaan niitä!

Tykkään siitä, että saan olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. On hauskaa nähdä ja kuulla, miten luomukseni otetaan vastaan. Voisin jutella oluesta loputtomiin – kaikki läheiseni tietävät sen liiankin hyvin.

Olen erittäin pikkutarkka. Minulla on tarve tehdä koko ajan parempaa. Jos joku sanoo oluttani täydelliseksi, hän on väärässä. Aina on varaa parantaa!”