Moi, mitä etsit?

search
Trendit ja vinkit:

Joulujuomien koristelu: 3 talvista ideaa

Talveen ja jouluun kuuluvat niin ihanat kylmät kuin maistuvat kuumat juomat. Vie juomaelämykset uudelle tasolle ja yllätä vieraasi koristelemalla juomat nokkelasti. Tässä ideat huurrekoristeisiin, piparijääpaloihin sekä vaahtokarkkijääkarhuihin.

Joulun ja pikkujoulujen juomat kruunataan juomien kekseliäillä koristeluilla. Kylmien juomien koristeiksi sopivat kauniit sokeriset huurremarjat tai piparikakkumuotteihin jäädytetyt marjaiset jääpalat.

Hiihtoreissujen ja takkatulen äärellä nautitut kuumat juomat ja kaakaot puolestaan viedään uudelle tasolle söpöillä vaahtokarkkijääkarhuilla.

Löydät kaikki ainekset joulujuomien koristeluihin lähikaupasta. Katso kuvat ja ohjeet kolmeen talviseen koristeluideaan!

joulu-juomien-koristelu-ideat_huurre_vaaka_4_3web.jpg

Huurrekoristeet joulun drinkkeihin tai mocktaileihin – näin teet ne itse

Tarvitset:
rosmariininoksia
viinirypäleitä
kananmunan valkuaista
sokeria

Ohje: Näin teet huurrekoristeet drinkkeihin tai alkoholittomiin juomiin

1. Sudi rosmariininoksiin ja pieniin viinirypäleterttuihin pullasudilla kevyesti kananmunan valkuaista. Valkuaisvoitelu ei saa olla liian runsas, jotta sokeri tarttuu kauniisti ja ohuelti oksien ja hedelmien pintaan.

2. Pyörittele kosteat rosmariinit ja viinirypäleet lautaselle kaadetussa sokerissa.

3. Nosta sokerikuorrutetut oksat ja hedelmät leivinpaperin päälle ja anna kuivua pari tuntia. Käytä huurrekoristeet parin päivän sisällä.

joulu-juomien-koristelu-ideat_vaahtokarkki_vaaka_4_3-web.jpg

Vaahtokarkkijääkarhut kuumaan kaakaoon – näin teet ne itse

Tarvitset:
isoja valkoisia vaahtokarkkeja
valkoisia minivaahtokarkkeja
sokerisilmiä
mustia koristerakeita
sokerikuorrutetta

Ohje: Näin teet vaahtokarkkikoristeet kuumiin juomiin

1. Kiinnitä jääkarhun osat sokerikuorrutteella: minivaahtokarkit reunoille karhun korviksi, kaksi silmää keskelle vaahtokarkkia ja niiden alle pieni koristerae nenäksi. Anna kuivua vähintään muutama tunti, kunnes osat ovat kiinnittyneet vaahtokarkkiin.

2. Koristele Baileys Original -liköörillä maustettu kaakao kermavaahdolla, siivilöidyllä kaakaojauheella ja vaahtokarkkijääkarhuilla.

Lahjavinkki! Kokoa ihana lahjakori itse tehdyistä vaahtokarkkijääkarhuista, kauniista kaakaojuomajauhepaketista ja Baileys-likööristä.

joulu-juomien-koristelu-ideat_jaapalat_vaaka_4_3-web.jpg

Piparijääpalat alkoholittomiin juomiin tai booleihin – näin teet ne itse

Tarvitset:
piparimuotteja
vettä
rosmariinia
tyrnimarjoja
granaattiomenan siemeniä
tähtianiksia

Ohje: Näin teet piparinmuotoiset jääpalat juomiin ja booleihin

1. Laita piparimuotit vuokaan tai reunalliselle, laakealle vadille. Kaada kylmää vettä astiaan niin, että piparimuoteista kolmasosa jää veden alle. Asettele muottien sisälle haluamiasi koristeita, kuten yrttejä, marjoja ja mausteita.

2. Siirrä vati muotteineen pakastimeen tasaiselle alustalle. Anna jäätyä tunnin ajan.

3. Täytä pohjasta jäätyneet muotit lähes yläreunaan asti kylmällä vedellä. Veden tulisi nyt pysyä muottien sisällä, eikä valua niiden ulkopuolelle, jolloin jääpalat on helpompi irrottaa. Jos jokin jääpaloista falskaa ja päästää veden valumaan väleihin, ei hätää! Voit silti jatkaa jääpalojen pakastusta. Asettele lisää koristeita ja siirrä astia takaisin pakastimeen. Anna jäätyä seuraavaan päivään.

4. Irrota jäälevy astiasta. Voit kuumentaa vadin pohjaa kuumalla vedellä helpottaaksesi irrottamista. Irrottele muotit jääpaloineen. Käytä apuna esimerkiksi lihanuijaa ja koputtele jääpalat kevyesti irti. Irrota jääpalat työntämällä ne pois muottien sisältä.

 

Lisää ideoita joulun juomatarjoiluihin:
Joulun hauskimmat lahjapullot – 3 paketointi-ideaa
Joulun paras alkoholiton juoma: Tonttulakki-mocktail
Paras glögibooli: Glögiskumppa isolle porukalle