Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Kesän harmain ja hauskin mökkiaktiviteetti aikuisille

Mökkiaktiviteetti aikuisille: lonkero-kisat

Trendit ja vinkit, Trendit

Lonkero-kisat ovat kesäpelien klassikko, jossa selvitetään todelliset urheilusankarit. Kuka tekee lonkeroviestissä usainboltit? Kuka keilaa eniten tölkkejä kumoon lonkeromölkyssä? Näissä mökkikisoissa pelivälineenä toimii tietysti Original Long Drink -tölkki, tuo aito ja alkuperäinen lonkero vuodesta 1952.

Mökkikisat ovat hauskaa kesäpuuhaa, mutta usein työläitä järjestää. Kehittelimmekin kuuden lajin turnauksen, jonka järjestäminen on älyhelppoa: osta kaupasta Hartwall Original Long Drink -tölkkejä, kerää kaverit kasaan ja olet valmis kisailemaan! Lonkerotölkkien lisäksi tarvitset ainoastaan muutamat helpot tavarat, joita löytyy joka mökiltä tai kodista.

Koska moneen lajiin taipuvana pelivälineenä on lonkerotölkki, kisat on nimetty luonnollisesti lonkero-kisoiksi. Nämä hauskat mökkikisat sopivat ohjelmanumeroksi niin juhannukseen, rapujuhliin kuin muihinkin kesän kekkereihin. Lonkero-kisat voi viedä mukanaan myös kesäpuistoon.

Tiesitkö muuten, että Hartwall Original Long Drink on nimenomaan kehitelty aikoinaan vuoden 1952 olympialaisiin? Tutustu lonkeron historiaan täällä.

Hauskin ja harmain mökkiaktiviteetti: Lonkero-kisojen säännöt ja tarvikkeet

 • Tarvitaan: Isoja ja pieniä lonkerotölkkejä, kyniä, narua, tarjotin tai lautanen, muovituoppi ja ämpäri. Lisäksi tarvitaan yksi tuomari ja pisteidenkirjausvälineet.

 • Säännöt: Kisailu tapahtuu vähintään kahden hengen joukkueissa. Joko koko joukkue osallistuu tehtävään tai joukkueesta valitaan yksi suorittamaan tehtävää. Lajien pisteytys on helppoa. Jos kilpailussa on esimerkiksi viisi joukkuetta, tehtävän voittanut joukkue saa viisi pistettä, neljäs neljä pistettä, kolmas kolme pistettä ja niin edelleen. Eli vaikka joku joukkue voittaisi tehtävän, kannattaa jatkaa suoritusta, koska pisteitä on edelleen jaossa!

 • Bonus: Tiimien täytyy keksiä itselleen kilpa-asut ja nimi. Lonkero-kisojen virallisena kisabiisinä toimii tietenkin Teflon Brothersin Harmaa Rinne.

Lonkero-kisojen virallinen turnausohjelma – viisi lajia

lonkerokisat_lonkeroviesti_4-3__of (1).jpg
1. Lonkeroviesti

Perinteinen juoksukilpailu, jossa viestikapulana toimii lonkerotölkki. Joukkueet kuljettavat lonkerotölkin sovitun reitin, esimerkiksi mökin ympäri, alusta loppuun. Se joukkue voittaa, joka suorittaa tehtävän nopeimmin. Lonkeroviesti voidaan suorittaa joko yhtä aikaa kaikkien joukkueiden kesken tai kellottamalla suoritukset.

lonkerokisat_tasapainotölkki_4-3__of (1).jpg
2. Tasapainotölkki

Tähän tehtävään tarvitaan pieniä lonkerotölkkejä. Jokainen joukkue valitsee yhden kilpailijan suorittamaan tehtävää. Kilpailijat käyvät riviin ja asettavat tölkin pään päälle. Se, joka pystyy tasapainoilemaan pisimpään, saa parhaat pisteet.

lonkerokisat_sokkotarjoilija_4-3__of (1).jpg
3. Sokkotarjoilija

Tähän tehtävään tarvitaan lonkeroiden lisäksi tarjotin tai lautanen, muovituoppi sekä jonkinlainen rata. Joukkueet suorittavat tehtävän vuorollaan. Jokainen joukkue valitsee yhden kilpailijan suorittamaan tehtävää ja muut toimivat neuvonantajina. Kilpailijan silmät sidotaan ja hänelle annetaan käteen tarjotin, jossa on lasillinen lonkeroa. Kilpailijan pitää tarjoilla lonkero sokkona esteradan läpi ilman, että juoma kaatuu. Muu joukkue saa ohjata kilpailijaa puheen avulla. Aina jos juoma kaatuu, tulee miinuspiste. Kilpailija saa jatkaa suoritusta samasta kohdasta.

lonkerokisat_kyykkykynä_4-3__of (1).jpg
4. Kyykkykynä

Tähän tehtävään tarvitaan edellisen tehtävän tyhjät lonkerotölkit, nauhaa ja kyniä. Jokainen joukkue valitsee yhden kilpailijan suorittamaan tehtävää. Kilpailijan vyötärölle sidotaan nauha, jonka päässä roikkuu kynä. Kilpailijat asettuvat riviin tyhjien lonkerotölkkien äärelle. Kynä pitää saada ujutettua tyhjään tölkkiin kyykkimällä. Käsiä ei saa käyttää.

lonkerokisat_lentävä_lonkero_4-3__of (1).jpg
5. Lentävä lonkero

Tähän tehtävään tarvitaan ämpäri ja edellisen tehtävän tyhjiä lonkerotölkkejä. Joukkueet suorittavat tehtävän vuorollaan ja saavat päättää, suorittavatko he tehtävän yhdessä vai valitsevatko joukostaan yhden kilpailijan. Tehtävänä on heittää tyhjää tölkkiä ämpäriin. Se joukkue, joka heittää nopeimmin kolme tölkkiä ämpäriin, saa parhaat pisteet.

Lonkero-kisat päättyvät tietysti viralliseen seremoniaan, jossa julkaistaan voittajat ja nostetaan Fair Play -hengessä harmaat voitonmaljat kaikille.

Hauskat lonkero-kisat aikuisille – lisää ideoita lajeihin

Jos sisäinen kisailijasi janoaa lisää haasteita, tässä lisää ideoita lonkerolajeihin.

 • Loncero Picasso
  Mikä joukkue ottaa lonkerotölkistä hienoimman taidekuvan? Joukkue saa toteutukseen vapaat kädet, aikaa tehtävän suorittamiseen on 15 min. Tuomari pisteyttää teokset.

 • Hernetölkki
  Tässä tehtävässä on hern… pähkinä purtavaksi. Joukkueen tehtävä on arvuutella, kuinka monta hernettä tyhjään lonkerotölkkiin mahtuu. Vaatii tuomarin tekemän empiirisen tutkimuksen ennen kilpailua.

 • Lonkero goes käpylehmä
  Joukkueen tehtävänä on askarrella tyhjästä tölkistä käpylehmä. Joukkue saa toteutukseen vapaat kädet, aikaa tehtävän suorittamiseen on 15 min. Tuomari pisteyttää teokset.

 • Vierivä tölkki ei sammaloidu
  Lonkerotölkkiä täytyy vierittää tietty matka ilman käsiä tai jalkoja. Luovasta liikehdinnästä lisäpisteitä!

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!