Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Näin juhlit Vuoden harmainta päivää

Vuonna 2018 vietetään uutta juhlapäivää ensimmäisen kerran. Vuoden harmainta päivää kannattaa juhlistaa lonkeromaljalla ja kohdata marraskuinen harmaus pystypäin.

Lonkeronharmaa. Sää kuin lonkero. Lonkeron värinen taivas. Muun muassa tällaisia aihetunnisteita näkyy somessa kun kuvissa on tuttua marraskuisista suomalaismaisemaa. Myös harmaa Hartwall Original Long Drink on osa suomalaista kulttuuriperintöä.

– Myös harmaus on uniikkia Suomelle, onhan Helsinki syksyisin Euroopan harmain pääkaupunki, kertoo lonkeroiden ja siiderien markkinointipäällikkö Eeva Ignatius Hartwallilta.

Aidolla lonkerolla on paljon kansan suussa muovautuneita lempinimiä, kuten harmaa tai betonivesi.

– Vuosi 2018 on ollut poikkeuksellinen, sillä alkoholilainsäädännön muututtua Original Long Drink saatiin vihdoin päivittäistavarakauppoihin. Olemme halunneet juhlistaa sitä. Flow-festivaaleilla meillä oli betonibaari, ja nyt julistetaan uusi harmauden juhlapäivä, jota vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, Ignatius kertoo.

Uusi juhlapäivä: terassit auki!

Hartwallilla haluttiin selvittää, milloin Suomi on kaikkein harmaimmillaan. Foreca teki Hartwallin pyynnöstä selvityksen, jonka mukaan harmainta on marraskuun keskivaiheilla. Hartwall Original Long Drink julistaa marraskuun kolmannen lauantain harmauden juhlapäiväksi – vuoden harmaimmaksi päiväksi. Tänä vuonna juhlaa vietetään ensimmäistä kertaa ja juhlapäivän kunniaksi järjestetään useita tapahtumia ympäri maan.

”Meilläpäin terassikeli ei ole auringosta kiinni.”

Vuoden harmaimman päivän päätapahtuma pidetään Allas Sea Poolilla Helsingissä. Ilmaistapahtumassa esiintymässä on muun muassa Elastinen, Karri Koira, Dingo ja paluun tekevät Suurlähettiläät. Jarppi ja HP Duudsoneista juontavat juhlan ja ohjelmassa on esimerkiksi Forecan live-säätiedotus, valotaidetta ja paikalle varta vasten tuotavissa paljuissa pulikoimista.

 

vuoden-harmain-paiva-elastinen-4.3.jpgvuoden-harmain-paiva-4.3.jpg

Helsingin lisäksi juhlitaan myös Lahdessa, Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Turussa, Joensuussa, Tampereella ja Lappeenrannassa. Kussakin kaupungissa harmaasta säästä pääsee nauttimaan juhlapäivää varten avattavilla terasseilla ja mukana olevissa ravintoloissa järjestetään myös muuta juhlaohjelmaa. Lisäksi 150 ravintolaa ympäri Suomen on jo mukana juhlapäivässä. Päivittäistavarakauppoja on mukana 350 ja R-kioskeja 500.

Harmaus on uniikkia suomalaisuutta

Kuinka vuoden harmainta päivää sitten kannattaa juhlia?

Ignatius kertoo, että tärkein pointti juhlapäivän vietossa on se, että nähdään harmaus jonakin positiivisena ja meille suomalaisille uniikkina juttuna.

– Hartwallilla on suorastaan velvollisuus tuoda esiin suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria. Vuoden harmainta päivää juhlitaan luonnollisesti harmaan taivaan alla. Kutsummekin suomalaiset luonnonvoimia uhmaten kokoontumaan baarien terasseille ja kotien parvekkeille lauantaina 17.11. ja kohottamaan harmaan maljan harmaalle taivaalle. Meilläpäin terassikeli kun ei ole auringosta kiinni.

Billebeinon valmistamat Original Long Drink x Billebeino -asusteet täydentävät jokaisen Vuoden harmain päivä -juhla-asun. Muut juhlapäivän tarvikkeet löydät Hartwall Original Long Drink -verkkokaupasta.

Seuraavan kerran Vuoden harmainta päivää vietetään 16.11.2019.

vuoden-harmain-paiva-palju-4.3.jpg