Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Trendit ja vinkit, Viinit:

8 x Joulun parhaat viinilahjat

Laatuviinipullo lahjapaketissa viestii viinin ystävälle arvostuksestasi ja huomioonottamisesta – kokosimme kahdeksan parasta suositusta tämän joulun lahjapulloista, jotka sopivat kaikki myös mainiosti talven juhlahetkiin tai hyggeilyyn. Tee lahjasta henkilökohtaisempi ja kirjoita korttiin reseptivinkki tai tarjoilusuositus sopivasta hetkestä viinin nauttimiseen!

Miten lahjaviini kannattaa valita?

Viini toimii loistavana lahjana, jonka avulla voit viestiä monia asioita lahjan saajalle kuten tunteitasi tai arvostustasi häntä kohtaan. Tärkeintä on kuitenkin valita viini, joka on lahjan saajan mieleen. Arvostaako lahjan saaja Proseccoa, Cavaa tai samppanjaa, valko- vai punaviinejä, jotain tiettyä rypälelajiketta tai viinialuetta, vai onko tärkeintä kaunis pakkaus ja etiketti? Tai jos tiedät minne lahjan saaja on useasti suunnannut lomamatkoillaan, ehkä viini voi olla samasta maasta tai alueelta? Jos tiedät lahjan saajan lempiruuan tai -ravintolan, voit valita sille sopivan viinin ja kylkeen vaikkapa ravintolan lahjakortti! Suuri osa ravintoloista tarjoaa myös take away-mahdollisuutta, joten mikäpä olisi ihanampi elämyslahja kuin lempiravintolan ruoka kotona oikein laadukkaan viinin kanssa nautittuna!

Samppanjaa kuplien ystäville

Joululahjaviinit1220-17.jpg

Ikoninen Samppanja

Lanson Le Black Label Champagne Brut

Lansonin ikoninen vakiosamppanja Le Black Label on nimenomaan tunnettu lahjasamppanjana ja se onkin paketoitu valmiiksi tyylikkääseen lahjapakkaukseen. Le Black Label edustaa Lansonin tyyliä, joka on voimakas mutta elegantti, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen. Samppanjan aromeissa voi aistia sitrusta, vihreää omenaa ja hentoa paahteisuutta.
RUOKA TAI HETKI: Sushille tai blineille. Uusi vuosi vaihtuu, sanotaan ääneen uusia unelmia, ilmassa on toiveikkuutta ja iloa.

Kaksinkertainen Vuoden Viinit -kilpailun voittaja

Besserat de Bellefon Millésime Champagne Brut 2008

Tässä lahja todellisille samppanjafaneille! Vuosikerta 2008 tuotti ilmiömäisen laadukkaan sadon Champagnen alueella ja Besserat de Bellefon Millésime Champagne Brut 2008 kuuluu vuoden upeimpiin viineihin. Tämä samppanja on voittanut arvostetussa Vuoden viinit-kilpailussa jo toistamiseen kultaa. Samppanja on paketoitu ihanaan puulaatikkoon, joka toimii sellaisenaan lahjapakkauksena ja ilahduttaa varmasti lahjan saajaa. Samppanja on pehmeän paahteinen, raikkaan hapokas, kypsän hedelmäinen ja mineraalinen – kuin pumpulia lasissa!
RUOKA TAI HETKI: Graavilohelle, kypsille pehmeille juustoille. Rento viikonloppu, ei ole kiire minnekään, hyggeillään, pelataan shakkia ja muistellaan kesää.


Arvostetut valkoviinit

 

Joululahjaviinit1220-5.jpg

Hienostunut Riesling

Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten

Riesling on melko varma valinta valkoviinien nimeen vannoville, jopa vaativillekin viiniharrastajille. Arthur Metzin huippuluokan Rieslingin rypäleet on kerätty Grand Cru-luokitellulta Altenberg de Bergbietenin tarhalta, joka tunnetaan erityisen hienostuneista, kukkeista ja raikkaan mineraalisista viineistä. Viini on kuiva, miellyttävän hapokas, tasapainoisen hedelmäinen ja hitusen petrolinen.
RUOKA TAI HETKI: Limellä ja yrteillä maustetuille jättikatkaravuille. Leffailta, ranskalainen romanttinen klassikko.

Kulttituottajan Riesling

Schloss Johannisberger Riesling Bronzelack Trocken

Lahjaviineiksi sopivat mainiosti ns. kulttituottajien viinit, joihin Schloss Johannisberg ehdottomasti lukeutuu 900 vuoden viininvalmistushistoriallaan. Talon linna ja tarhat sijaitsevat Rheingaun sydämessä ja tuottavat legendaarisia viinejä, kuten ryhdikäs Bronzelack Riesling, jonka maussa voi aistia vihreää omenaa, sitrusta ja aprikoosia sekä mineraalisuutta jälkimaussa. 50% viinistä on kypsytetty 6 kk tammitynnyreissä, jotka on valmistettu Schloss Johannisbergin tilan omista tammista. Tätä valkoviiniä voi myös huoletta hiukan kypsyttää kellarissa ja nauttia juhlahetkenä.
RUOKA TAI HETKI: Överi juustolautanen jossa voi olla voimakkaampiakin juustoja. Levyraati ja vanhojen muistelua.

Tyylikkäät punaviinit