Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Viinit:

Makupari: Dopff Riesling Cuvee Europe & jättikatkarapupasta

Maukkaat kala- ja äyriäisateriat sekä herkulliset valkoviinit kuuluvat yhteen. Vedet kielelle herauttavat äyriäisateriat suorastaan hykertelevät sitruunaisen ja hapokkaan Alsacen valkoviinin kera.

Sitruunaisuutta äyriäisille!

Äyriäisruoissa sitruunaisuus ja raikkaus on keskiössä. Alsacesta tulevat viinit ovat oikeita kalapöydän moniottelijoita, sillä ne sopivat moninaisille kala-aterioille. Dopff Riesling Cuvee Europen hapokkuus sopii nätisti hedelmäsattumia sisältävän pastan raikkauden kanssa. Rieslingin sitrusaromisuus tukee kokonaisuutta ja mineraalisuus komppaa äyriäisten makua hienostuneesti.

Hedelmäinen jättikatkarapupasta

4 hengelle

400 g kuorittuja, kypsiä jättikatkarapuja (pakastekin käy)
1 dl oliiviöljyä
25 g voita
2 valkosipulinkynttä
1 makea sipuli
1 sitruunaruoho
1 mango
2 kiiviä
kourallinen granaattiomenan siemeniä
3 kevätsipulin vartta
1 tl sormisuolaa, esim. Maldon
rouhaus mustapippuria
pari oksaa mintunlehtiä

Päälle rouhaus mustapippuria ja loraus hyvää oliiviöljyä.

Lisäksi 300 grammaa tagliatellepastaa ohjeen mukaan keitettynä.

1. Sulata jättikatkaravut. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa mango ja kiivihedelmät kuutioiksi ja siivuta kevätsipulin varret. Hienonna mintunlehdet. Leikkaa sitruunaruoho muutamaksi palaksi. Laita pasta ohjeen mukaan kiehumaan.

2. Kuumenna voi ja oliiviöljy wokissa. Lisää valkosipuli, sipuli ja sitruunaruoho ja freesaa, kunnes sipuli on pehmennyt. Pyöräytä sulaneet jättikatkaravut joukkoon ja anna niiden kuumentua. Poista sitruunaruohopalaset.

3. Lisää kypsä pasta ja viimeisenä kevätsipulinvarret, hedelmäkuutiot, granaattiomenansiemenet sekä silputtu minttu. Mausta pasta mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pikaisesti ja kaada ateria isoon tarjoiluastiaan. Rouhi päälle mustapippuria ja lorauta päälle vielä hyvää oliiviöljyä. Koristele mintunlehdillä.