Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Katso vinkit ja onnistu grilliviinin valinnassa

Australialaiset Hardys-viinit ovat grillaajan luottovalinta

Juoma ja ruoka, Viinit, Ruoka & juoma
Kun suunnittelet grillijuhlia, on ruoan lisäksi tärkeää miettiä myös juomavalintoja. Australialaiset ovat tunnettuja suuresta intohimostaan grilliruokaan ja grillikulttuuriin, eikä siis ihme, että parhaat viinit grillaukseen saapuvat juuri Australiasta.

  Oikean viinin valitseminen grilliruoalle voi nostaa grilliateriasi uudelle tasolle, ja australialaiset viinit ovat erinomaisia valintoja grilliruoan kanssa nautittavaksi. Parhaat viini ja ruoka -paritukset grillaukseen luot viineillä, joilla pystyt täydentämään ja tasapainottamaan vahvoja savun ja tulen makuja.

  Näin paritat viinin ja grilliruoan

  Shirazin voimakkaat ja rohkeat maut ja tasapainoiset tanniinit sopivat täydellisesti grillattujen lihojen kanssa, kuten naudanlihan, lampaan ja possun kanssa. Colombard Chardonnay -sekoitteen raikas happamuus ja hedelmäinen aromi sopii hyvin merenelävien, kuten grillattujen katkarapujen, vähärasvaisten kalojen ja lohen kanssa. Se sopii myös erinomaisesti grillattujen vihannesten, kuten paprikoiden, kesäkurpitsan ja munakoison kanssa. Kokeile myös valkoviiniä porsaan kasslerin tai makkaroiden seuraksi.

  Kun valitset viiniä grilliruoalle, muista pitää mielessä muutama asia: tasapainoisuus, happamuus ja tanniinit. Tasapainoinen viini täydentää grilliruoan makuja ilman, että se dominoi niitä. Viinin korkea happamuus voi leikata grilliruoan rasvaisuutta tehden kokonaisuudesta miellyttävän. Tanniinit puolestaan antavat rakennetta liharuoille. 

  Lisäksi, jos grilliruoassa on makeita tai hedelmäisiä ainesosia, kannattaa valita viini, jolla on riittävästi hedelmäisyyttä. Mausteisempi grilliruoka kaipaa taas viiniä, jolla on hieman enemmän tanniineja tai makeutta, joka auttaa tasapainottamaan mausteisuutta.

  Viisi vinkkiä grilliin Hardysin kanssa

 1. Pizzaa grillissä
 2. Kokeile grillattua pizzaa tai calzonea, ja parita makusi ja täytteiden mukaan valkoisen tai punaisen viinin kanssa.

 3. Juustoihin makua grillin kautta
 4. Myös juustot sopivat grilliin! Testaa halloumi, feta tai brie grillattuna BIN 141 valkoviinin kanssa.

 5. Marinadilla lisää makua
 6. Viini sopii myös marinadiksi. Viinimarinadi syntyy oliiviöljystä, puna- tai valkoviinistä, etikasta, hunajasta, mausteista ja yrteistä.

 7. Älä unohda jälkiruokaa
 8. Valmista jälkiruoaksi aikuiseen makuun grillattu hedelmäsalaatti valkoviinikastikkeella. Grillaa ananasta, persikkaa ja mansikoita. Miedolla lämmöllä, sekoita yksi osa valkoviiniä ja yksi osa sokeria, älä anna siirapin kiehua. Jäähdytä ja sekoita grillattuun hedelmäsalaattiin. Koristele tuoreilla mintun lehdillä ja tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

 9. Trendikkäät viinidrinkit kruunaavat kesäpäivän
 10. Viinistä syntyy myös kesäiset spritzit tai sangriat – kokeile rohkeasti juomasekoituksia!

  Tarjoilua vaille valmis

  On hyvä muistaa, että oikean lämpötilan ylläpitäminen on tärkeää viinin nauttimisessa grilliruoan kanssa. Liian kylmä viini voi menettää makunsa, kun taas liian lämmin viini voi tuntua raskaalta suussa. Valkoviinit ovat parhaimmillaan 10-12 asteisina, joten kuumana kesäpäivänä pullolle kannattaa varata jääastia tai sitä voi säilyttää tarjoilun välissä jääkaapissa. Punaviinikään ei pidä suorasta auringonvalosta, vaan se tulisi tarjoilla noin 16-18 asteen lämpöisenä. Kokeile pitää viiniä vartin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua, mutta älä ylikylmennä sitä.

  Kokeile eri viinejä ja ruokapareja, löytääksesi oman suosikkiyhdistelmäsi. Viini ja ruoan parittaminen on aina subjektiivista, ja omat lempiyhdistelmäsi löydät vain kokeilemalla.

  Hauskaa kokeilua ja aurinkoista grillikautta!

  8 99
  0.75L

  Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay

  South Eastern Australia

  Lue lisää
  8 99
  0.75L

  Hardys BIN 343 Cabernet Shiraz 75cl

  South Eastern Australia

  Lue lisää