Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Rosee ja trendit, Viinit:

Näin briljeeraat roseella!

Viisi faktaa jaettavaksi roseeviinin äärellä!
arrow_downward

Lue koko juttu

1. Yleisestä oletuksesta huolimatta valtaosaa roseeviineistä ei valmisteta sekoittamalla puna- ja valkoviiniä, vaan uuttamalla väri viinirypäleiden kuorista valmistuksen alkuvaiheessa. Poikkeuksen sekoitussääntöön tekevät Champagnen roseesamppanjat sekä jotkin Euroopan ulkopuolisten maiden massaviinit.

2. Roseeviini on tyypillisesti tarkoitettu juotavaksi nuorena. Valtaosa roseeviineistä on tyyliltään raikkaan hapokkaita ja pirteitä, jonka vuoksi pullokypsytys ei tavallisesti ole hyvä idea, koska ikääntymisen myötä viinin raikkaus katoaa. Myös tähän sääntöön on poikkeus, joskin erityisen kypsytyskestävät roseet ovat harvinaisia.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

3. Ranska on suurin roseeviinin tuottajamaa vastaten noin neljäsosasta kaikesta mailmalla tuotetusta roseesta. Ranskan jälkeen suurimpina maina seuraa perässä Espanja, USA ja Italia.

4. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten myös roseella. Ranskassa se tunnetaan Rosé’na, Espanjassa Rosadona ja Italiassa Rosatona. Myös nimeä Blush käytetään, joka aiemmin viittasi tiettyyn viinityyliin, mutta nykyisin toimii lähinnä synonyymina roseeviinille.

5. Ominaisuuksiensa puolesta roseeviini toimii erinomaisesti myös ruokapöydässä. Tyypillisen roseeviinin raikas hapokkuus ja sopiva aromikkuus sopivat pariksi hyvin monentyyppisille ruoille sekä noutopöydille, kuten juhannuksen tarjoiluille sekä joulupöydälle.

roseeviiniä ruokapöydällä esiliinan ja haarukoiden kanssa