Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Kätevät viinit kesäretkille

Paras piknikviini kulkee kevyessä ja ympäristöystävällisessä pakkauksessa

Viinit, Sesongissa nyt

Piknik on aika lisätä kesän to do -listaa rikastuttamaan, mikäli se ei siellä jo komeillutkin. Tuo ihanan yksinkertainen ja mieltä piristävä aktiviteetti, jonka keskiössä ovat yhdessäolo sekä herkulliset tarjoilut. Kartonkiin tai muoviin pakattu viini on paitsi kätevä myös vastuullinen valinta piknikkoriin. Lue lisää & poimi maistuvimmat juomavinkit kesähetkiin!

Paras piknikviini kulkee ympäristövastuullisessa pakkauksessa. Kartonkitetra ja muovipullo ovat helppoutta arvostavan valinta, sillä ne ovat kevyitä ja särkymättömiä. Jotta juomat pysyvät viileinä ja virkistävinä, sujauta kylmälaukkuun jäitä tai kylmäkalleja matkaan. Jos kylmälaukkua ei löydy, kannattaa kostea pyyhe sujauttaa etukäteen pakastimeen ja kietaista viinin ympärille kotoa lähtiessä.

Vastuullisessa viinipakkauksessa muovi peittoaa lasin

Sen kummemmin ajattelematta voisi muovipulloa pitää epäekologisena pakkauksena. Monesti näin onkin, mutta viinin kanssa tilanne kääntyy päälaelleen. Lasipullon valmistus on nimittäin ympäristöä kuormittavampaa kuin muovipullon. Tuotteen paino vaikuttaa myös kuljetuksessa syntyviin päästöihin ja tässäkin seikassa kevyempi muovipullo peittoaa lasisen.

Merkittävä ympäristöteko on pakkauksen kierrättäminen. Muoviset viinipullot voi kierrättää tuttuun tapaan kauppojen pullonpalautusautomaatteihin.

Asio Otus Bianco

Ympäristöystävällisistä pakkauksista tunnettu ja suuren suosion saavuttanut Asio Otus -tuoteperhe sai joukkoonsa 1,5 litran kokoisen untuvikon, kun pöllöperheen uusin jäsen rantautui valikoimaan alkukesällä.

Cataratto- ja Pinot Grigio -lajikkeiden yhdistelmästä syntyy miellyttävän kuiva ja ryhdikkäillä hapoilla varustettu valkoviini. Monipuolinen uutuusviini sopii nautittavaksi sellaisenaan tai yhdistettäväksi piknikherkuille aina salaateista kevyille suupaloille. Särkymätön, kevyt ja kierrätettävä muovipullo kulkee myös kätevästi mukaan vaikka mökille.

Vihreät arvot näkyvät uudessa Asio Otus Bianco -viinissä pakkauksen lisäksi myös rypäleiden luomutuotantona sekä viinin vegaanisuutena.

18 18
1.5L

Asio Otus Bianco Organic

Terre Siciliane IGT

Lue lisää

Kartonkipakkaus on kevyt ja kestävä

Muovipulloa ja viinipussia ympäristöystävällisempi pakkausmuoto on kartonkitetra. Kartonkipakkaus on myös kätevä kuljettaa piknikiltä kierrätykseen, kun sen saa tyhjänä taiteltua pieneen tilaan.

Viinin laadusta ei joudu tinkimään, vaikka sen kotiuttaisikin myymälästä kartonkiin kiedottuna. Kypsytystä pakkaus ei tosin kestä, mutta sellaista viiniä ei tetrasta löydykään – kätevää! Käytännössä suurin osa suomalaistenkin nauttimasta viinistä on juuri nuorena juotavia, joten sen vuoksi tetraa ei ole syytä aliarvioida.

9 99
1L

Pop Up Season Chardonnay 1L kartonkitölkki

South Australia

Lue lisää

Pop Up Season Chardonnay

Pop Up Season Chardonnay on raikas tuulahdus Etelä-Australiasta. Puhdaspiirteisen chardonnayn maku on leikkisän kepeä. Kuivassa ja keskihapokkaassa valkoviinissä esiin nousevat persikan, keltaluumun ja ananaksen aromit.

Tämä chardonnay yhdistyy mutkattomasti niin kasvisruoan, kalan kuin vaalean lihan seuraan.

Ilmatiivis hanapakkaus ja viinipussi pidentävät avatun viinin säilyvyyttä

Viinin ostaminen hanapakkauksessa on todellinen ekoteko. Hanapakkausviini on nimittäin litraa kohden kaikkein ympäristöystävällisin hiilijalanjälkensä puolesta.

Hanapakkausviinit mielletään usein suurten seurueiden juomatarjoiltaviksi, mutta ne soveltuvat loistavasti myös pienemmälle porukalle – tai voi valita pienemmän pakkauskoon viinipussin. Ilmatiiviin pakkauksen ansiota avatussa hanapakkauksessa tai pussissa viini on toimintakunnossa jopa kuukauden ajan, siinä missä tavallinen viinipullo säilyy jääkaapissa 1–3 päivää. Mahdollista ylijäämäviiniä ei tarvitse lorottaa hukkaan, vaan sen voi hyvillä mielin säästää vaikkapa seuraaviin viikonloppuihin.

Hans Baer Riesling viinipussi

Hans Baer Riesling on sopivan hapokas, omenainen ja raikas. Viini tulee Saksan Rheinhessenistä, jossa Riesling-rypäleellä on ihanteellisen viileät kasvuolosuhteet, jotta rypäleen luontainen hapokkuus pääsee esiin.

19 98
1.5L

Hans Baer Riesling

Qualitätswein Rheinhessen

Lue lisää

Hardys VR Chardonnay

Hardys VR Chardonnay on hyväntuulinen, puolikuiva valkoviini Australian lämmöstä. Tuoksussa voi aistia eksoottisia hedelmiä, kuten passionia, ananasta ja melonia. Maku on raikas, kypsän hedelmäinen ja lempeä. Siitä voi aistia vaalean persikan ja keltaisen nektariinin mehukkaan hedelmäisyyden sekä hentoa mausteisuutta.

31 99
3L

Hardys VR Chardonnay 3L BIB

South Eastern Australia

Lue lisää