Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Viinit:

Miten rosee sopii grillimakkaralle? Me testasimme!

Rosee on kesän ykkösjuoma ja makkara suven kestoherkkujen kärkeä. Miten nämä kaksi sopivat yhteen? Me valitsimme viisi makkaramallia ja viisi erilaista roseeta – tuloksena oli erittäin yllättäviä makupareja.

Kimaraamme kuului makkaroita laidasta laitaan: tulisesta chorizosta vegaaniseen nakkiin ja perinteiseen Hiillosmakkaraan. Niihin paritetut roseet vaihtelivat sekä sokeripitoisuudeltaan, hapokkuudeltaan että rotevuudeltaan. Testiympäristönä oli autenttinen grillipaikka meren äärellä, jossa lokkeja sai hätistellä herkeämättä.

1. Hans Baer Merlot Rosé & chorizo: yllättävän hyvä kombo

Mausteisen ruoan kanssa sopivat makeammat, sokeripitoisemmat viinit, siksi tulinen chorizo sai kaverikseen puolikuivan ja metsämarjaisen Hans Baer -roseen. Viinin sokeri lievittää makkaran tirisevää mausteisuutta, mutta kyllin hapokas viini nousee hienosti yli mausteiden ja rasvan. Viini pehmentää makkaran makua mukavasti: kumpikaan ei jyrää toista vaan maut tukevat toisiaan. Viini sopisi tulisemmankin ruoan kanssa vallan mainiosti.

2. Brovence Organic Rosé & Hiillosmakkara: ei luotu toisilleen

Kuiva, hapokas ja metsämansikkainen Brovence valikoitui perinteiselle grillimakkaralle, koska se on mukava ruokapöydän rosee ja toimii useimpien grilliruokien kaverina. Lihapitoisuudeltaan testin alhaisin Hiillosmakkara on kuitenkin hankala pari viinille kuin viinille, sillä ilman sinappi/ketsuppiturausta makkarassa on varsin vähän makua. Pari ei lähtenyt liitoon, eikä viini parantanut tai heikentänyt makkaran omaa makua. ”Nämä kaksi eivät ole luodut toisilleen”, raadista kuului.

viini_metsä.jpgmakkara ja viini 4-3.jpg

3. Santa Ana Organic Shiraz Rosé ja juusto-Kabanossi: löysimme syyn juustomakkaran olemassaololle!

Kuiva ja punaherukkainen, hennon sitruksinen Santa Ana sopii juustoiselle, tirisevälle Kabanossille kuin klapi saunan pesään. Viinin happoisuus leikkaa makkaran rasvaisuutta upeasti, ja rosee tuokin juustomakkaran parhaat puolet esiin. Tämä makupari löi raadin ällikällä – tässä kombossa yksi plus yksi oli reippaasti kahta enemmän.

"Raikas ja b.io onkin kasvisnakkien grillaajille nappivalinta, joka soveltuu myös vegaaneille"

4. Marqués de Cáceres Excellens Rosé ja Huiluntuhti: elegantti ja vivahteikas makupari

Tässä parissa oli tyyliä. Lihaisa, maistuva makkara ja hienostuneen vadelmainen viini sopivat hyvin yhteen. Valitussa Marqués de Cáceres -roseeviinissä on muita testiviinejä enemmän runkoa, ja se antaa vankan tuen tuhdin lihaisalle makkaralle. Tasapainoinen, toimiva makupari.

5. B.io Rosato Vino Biologico Nero d'Avola ja kasvismakkara: kun nakki jalustalle nostettiin

Kuiva ja punamarjainen luomuviini tuo kasvisnakin maut hyvin esiin ja viinin hapot sopivat nakin makuihin mainiosti. Kevyt, mutta aromaattinen ja raikas B.io onkin kasvisnakkien grillaajille nappivalinta, joka soveltuu myös vegaaneille.