Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Riojalaiset Marqués de Cáceres -viinit

Talven tunnelmallisin viinipari

Viinit, Marqués de Cáceres

Talvi on vuoden tunnelmallisinta aikaa – kynttilät sytytetään ja täyteläinen punaviini maistuu erityisen hyvältä sesongin herkkujen, kuten juuresten ja riistan kanssa. Tyylikkäät valinnat tunnelmallisiin iltoihin ovat Espanjan Riojasta tulevat Marqués de Cáceresin viinit, jotka tunnetaan korkeasta laadustaan.

Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Riojan viinialueen ykkösrypäle on Tempranillo, joka saa upean marjaisuuden lisäksi nauttia tammikypsytyksestä. Tämä tekee viineistä miellyttävän täyteläisiä ja mausteisia sekä pyöreän tanniinisia. Vuonna 1970 perustetun Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia ja tyylikkäitä Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä, rakenteeltaan tasapainoisia, hienostuneesti tammitettuja ja täynnä taidokasta eleganssia. Kaikki Marqués de Cáceresin viinit ovat myös vegaanisertifioituja.

Marqués de Cáceres Reserva

Marqués de Cáceres Reserva valmistetaan rypäleistä, jotka kasvavat Rioja Altan viinialueella, Ceniceron kylää ympäröivillä rinteillä. Suuri osa tarhojen köynnöksistä on yli 50-vuotiaita, jolloin ne tuottavat vähän, mutta korkealuokkaisia rypäleitä. Viini saa kypsyä ranskalaisissa tammitynnyreissä 22 kuukautta, mikä on 10 kuukautta minimivaatimusta pidempään. Tynnyrikypsytystä seuraa vielä yli kahden vuoden pullokypsytys. Tässä upean täyteläisessä viinissä on hienostuneet tanniinit, ja suun täyttävissä aromeissa tummaa kirsikkaa, kuivattuja hedelmiä, taatelia, nahkaa, makeita mausteita sekä mokkaa.

19 85
0.75L

Marqués de Cáceres Reserva

DOCa Rioja

Lue lisää

Marqués de Cáceres Crianza

Crianza valmistetaan 15–25 vuotta vanhoista köynnöksistä käsin poimituista Tempranillo-rypäleistä. Viini kypsy 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja vähintään vuoden pullossa. Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, karhunvatukkainen, mausteinen, kevyen tamminen Marqués de Cáceres Crianza on pehmeän elegantti ja täydellinen Riojan viini. Siinä maistuu kauniisti punaisten marjojen aromit, ja tammikypsytys tuo kokonaisuuteen lämmintä mausteisuutta.

14 35
0.75L

Marqués de Cáceres Crianza

DOCa Rioja

Lue lisää

Riista ansaitsee arvoisensa viinin

Riistalihat ovat mureita, riistaisen aromikkaita ja vaihtelevat täyteläisistä hienostuneempiin makuihin. Klassinen yhdistelmä on perinteikäs ja hienostunut punaviini, joka sopii usein hiukan juhlavan riistan pariksi. Marqués de Cáceresin viinit kypsytetään ranskalaisessa tammessa, jonka ansiosta niiden tyyli on hyvin elegantti eikä viinin maku peitä riistan hienoa aromaattisuutta.

Kypsissä Tempranillo-lajikkeesta valmistetuissa viineissä on upeita viikunan ja kuivatun karpalon aromeja, joten peuran tai hirven paahtopaistin kanssa lisukkeena voi olla makumaailmaan sopien vaikkapa paahdettua myskikurpitsaa, ruusukaalia, viikunoita sekä punasipulia. Mausteina voi käyttää timjamia tai rosmariinia, ja riistan paistinrasvasta voi keittää kastikkeen karpaloiden ja punaviinin kanssa. Vegaanisen juhlavan version saat kasvissyöjien kaviaarina tunnetuista mustista puy-linsseistä.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö