Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Marqués de Cáceresin viinit ja pintxot

Hämärtyvien iltojen parhaat makuparit

Viinit, Ruoka ja juoma, Ruoka & juoma, Marqués de Cáceres

Elo-syyskuussa illat alkavat hämärtymään. Lämpöä kuitenkin riittää vielä, joten on loistava aika kokoontua yhteen, virittää kauniit värivalot, sytyttää kynttilät ja nostaa maljat menneelle kesälle! Rentoon illanviettoon sopivat mainiosti pohjoisespanjalaiset pintxot, ja niille sopivat luonnollisesti paikalliset viinit.

Pinxtot ovat tapasten sukulaisia Baskimaasta, Espanjan pohjoisosasta. Pintxo-sana polveutuu espanjan pinchar-verbistä, joka suomentuu pistämiseksi. Pintxot erottuvatkin helpoiten tapaksista niihin pistetyistä puutikuista. Tapakset ovat myös yleensä jaettavaksi tehtyjä annoksia, kun pintxot ovat muutaman suupalan kokoisia, yleensä leivän päälle koottuja yksittäisiä annoksia. Tapakset ovat myös paremmin tunnettuja ympäri Espanjaa ja maailmaa, kun pintxoja taas enemmän nautitaan paikallisesti Baskimaassa.

Pintxo-illanistujaisten menu

Pintxot rakennetaan leipien päälle, parhaiten toimii laadukas vaalea patonki. Voit halutessasi paahtaa leipiä uunissa, jolloin pintxot ovat rapeampia. Pintxojen täytteet asetetaan leipien päälle puisten tikkujen avulla, voit käyttää esimerkiksi grillivartaita.

MdC-Pintxo-mansikka-1x1.jpg

Manchego, karhunvatukkahillo ja mansikka

Sipaise hilloa leivälle. Leikkaa manchego kolmion muotoisiksi paloiksi. Lävistä mansikka, juusto ja leipä tikulla.

MdC-Pintxo-kantarelli-1x1.jpg

Kantarelli ja manchego

Paista kantarellit pannulla voissa, mausta suolalla ja timjamilla. Levitä aiolia leivälle ja päällystä sienillä. Leikkaa manchego pieniksi kolmioiksi ja kiinnitä tikulla leipään. Korvaa voi öljyllä, aioli vegaanisella majoneesilla ja käytä manchegon tilalla vegaanista juustoa niin saat annoksesta vegaanisen.

MdC-Pintxo-leikkele-1x1.jpg

Ibericokinkku, tomaatti ja oliivi

Paahda leipäviipaleet uunissa, hiero halkaistulla valkosipulinkynnellä leivän pintaa. Halkaise tomaatti ja hiero tomaattia leivän pintaan niin että se punastuu. Lävistä kinkku ja oliivi tikulla leipään kiinni.

Täydelliset viinit pintxoille

Marqués de Cáceres Satinela

Aromaattinen ja runsaan hedelmäinen Satinela on herkullisen raikas makupari suolaisille juustoille, mausteisille annoksille sekä jälkiruuille. Päärypäleenä viinissä on Viura, joka antaa viinin hapokkuutta ja kypsää hedelmäisyyttä. Pieni määrä Malvasiaa tuo viiniin hentoa eksoottista kukkaisuutta.

9 98
0.75L

Marqués de Cáceres Satinela

DOCa Rioja

Lue lisää

Marqués de Cáceres Crianza on tyylikäs keskitäyteläinen ja runsaan punamarjainen Riojan viini. Tammikypsytys tuo miellyttävää mausteisuutta ja rakennetta crianza-laatuluokiteltuun viiniin. Maussa on ihanasti kirsikkaa ja karhunvatukkaa. Crianza on monipuolinen ruokaviini pintxoille, kokeile erityisesti laadukkaan Iberico-kinkun kaverina.

14 35
0.75L

Marqués de Cáceres Crianza

DOCa Rioja

Lue lisää

Marqués de Cáceres

Marqués de Cáceresin viinitalo sijaitsee Ceniceron kylässä Riojan alueella, aivan Baskimaan rajan tuntumassa. Marqués de Cáceresin viinit ovat erittäin korkeatasoisia, moderneja Rioja-viinejä. Ne ovat runsaanvärisiä, miellyttävän hedelmäisiä ja täynnä taidokasta eleganssia. Enrique Forner perusti tilan vuonna 1970 ja nykyisin perheyhtiön johdossa on Enriquen tytär Cristina Forner.