Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Valkoviini rapujuhliin

Näillä vinkeillä onnistut rapuviinin valinnassa

Viinit, Sesongissa nyt, Ruoka & juoma
Onnistunut rapuviini saa maut esiin ja tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Jos mietit viinivalintaa rapujuhliin, ota seuraavat neuvot talteen ja ole valmis ravustuksen alkaessa 21.7.

Suosi valkoviinissä suoraviivaisia, selkeitä ja raikkaita piirteitä, jotka korostavat ravun makua. Yhdistelmällä kuiva, hapokas ja hedelmäinen pääsee erittäin pitkälle. Tutustu perusteluihin tarkemmin ja nappaa neljä erinomaista rapuviinisuositusta kesän railakkaimpiin kekkereihin – Hartwallin valkoviinit rapujuhliin tulevat tässä!

 1. Valitse makeusasteeltaan kuiva tai puolikuiva valkoviini
 2. Omien makumieltymysten mukaan kannattaa valita rapujuhliin joko kuiva tai puolikuiva valkoviini. Makeammat viinit peittävät helposti herkän ravun maun ja lopputuloksena on hieman epätasapainoinen kokonaisuus.

 3. Ravut vaativat viiniltä hapokkuutta
 4. Suolaiset ravut arvostavat viinin hapokkuutta. Tunnettuja hapokkaita valkoviinilajikkeita ovat esimerkiksi Riesling, Sauvignon Blanc ja Grüner Veltliner – nämä ovatkin klassisia valintoja rapujuhlien juomatarjoiluihin juuri tämän ominaisuutensa vuoksi.

  Rakenteeltaan hapokkaassa valkoviinissä esiin nousee luonnostaan sitruksisuus. Tämä on erinomainen ja luonteva aromi rapujen pariksi.

  valkoviini-rapu-3.jpg

 5. Hedelmäisyys on hyvän rapuviinin ominaisuus
 6. Viinivalinnassa kannattaa huomioida, että tillillä maustetussa suolavedessä keitetyt ravut pehmentävät jonkin verran viinin makua. Tätä saadaan tasapainotettua valitsemalla hedelmäinen viini. Rapujen viipyilevän ja suuntäyttävän maun kanssa upean hedelmäinen valkoviini luo voittamattoman liiton.

 7. Vältä tammitynnyrissä kypsytettyä valkoviiniä
 8. Tammitynnyreissä kypsytetyt valkoviinit ovat ominaisuuksiltaan melko rotevia ja harteikkaita. Tämmöinen viini jyrää helposti ravun alleen ja näin ollen jää helposti fiilis, että ruoalta olisi kaivannut jotain enemmän. Säästä siis tammitetut viinit toisiin tilanteisiin.

  Valkoviinit rapujuhliin – kolme viinisuositusta 

  Rapujuhlien viinisuositukset menevät edellisten perustelujen pohjalta grüner veltlinerille, rieslingille ja chablis’lle. Löydä oma suosikkisi ja tarjoile viini hyvin viilennettynä.

  Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

  Grüner Veltliner -rypäleen yhdistelmä hapokkuutta, mausteisuutta ja mineraalisuutta on varma valinta rapujuhliin. Itävaltalaisen huipputuottajan, Domäne Wachaun, viinissä voi havaita vihreää omenaa sekä Grüner Veltlinerille tyypillistä valkopippuria ja yrttisyyttä. Viini on kuiva ja hapokas, se edustaa makutyyppiä pirteä & hedelmäinen.

  15 80
  0.75L

  Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

  Wachau

  Lue lisää

  Moillard Petit Chablis

  Moillard Petit Chablis edustaa Chablis-viinien ryhdikästä, sitruksista ja mineraalista koulukuntaa. Se on tuotettu AC Petit Chablis’n alueen tarhoilla kasvaneista Chardonnay-lajikkeen rypäleistä. 

   

  21 59
  0.75L

  Moillard Petit Chablis

  AC Petit Chablis

  Lue lisää

  Corvers Kauter R3 Riesling Reserve Organic

  Vuoden valkoviiniksi valittu Corvers Kauter R3 Riesling Reserve on hinta-laatusuhteeltaan todellinen löytö. Tunnetulta Rheingaun alueelta ponnistavan viinin rypäleet on kerätty tilan parhailta palstoita ja alueen rieslingeille tyypillinen korkea hapokkuus kantaa viinissä. Tyylikäs ja intensiivinen valkoviini on upea taidonnäyte, jossa hapokkuus, mineraalisuus ja hedelmäisyys muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden.

  Saatat pitää myös näistä