Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Trendit ja vinkit, Viinit:

Viinisankarit Hartwallin viinien takana

Hartwallin valikoimasta löytyy satoja viinejä. Niiden takana on pirskahtelevat viiniasiantuntijat, jotka innostuvat viinien kehittämisestä, tiimityöstä sekä elämysten tuottamisesta asiakkaille.

Hartwallin viinejä räätälöidään ja uusia brändejä luodaan yhdessä asiakkaiden ja viinituottajien kanssa. Näin viinit vastaavat tismalleen suomalaisten makua. Nyt esittelemme kasvot viinien takaa.

Utelias taiteilija: Wine Ambassador Sari Ayre

”Kun maistaa viiniä, voi matkustaa ilman, että lähtee mihinkään. Rakastan viineihin liittyvää kansainvälisyyttä, historiaa sekä tarinoita. Tarinat ovat parhaimmillaan kuin taidetta.

Ajattelin Hartwallin Wine Ambassadorin työpaikkailmoituksen nähdessäni, että tämä pesti olisi minulle täydellinen. Tein aiemmin samaa työtä freelancerina eli kävin ravintoloissa auttamassa viinilistojen rakentamisessa sekä edistämässä viinikulttuuria.

Olen koulutukseltani restonomi ja viinimestari. Tiedän viineistä enemmän kuin välillä tajuankaan. Toisaalta viineissä riittää aina opittavaa. Se innostaa, sillä olen utelias ja luova. Molemmista piirteistä on hyötyä työssäni. Sydäntäni lämmittää, kun näen, että ravintola-asiakas on ilahtunut työstä, jota olen tehnyt heidän hyväkseen.”

Herkkäaistinen kemisti: Head of Product Development and Sourcing Ida Kupari

“Erikoistuin viineihin elintarvikekemiaa opiskellessani. Olen aistiyliherkkä, joten viinien kehittäminen sopii minulle hyvin. Maistelen työni puolesta viinejä vähintään viikoittain. Maistelu on antoisinta kollegan kanssa, jolloin juomasta voi keskustella heti tuoreeltaan.

Olen kilpailuhenkinen ja voitontahtoinen. Alkon kilpailutukset, joissa etsitään uutta tuotetta markkinoille, motivoivat minua. On ihanaa, kun löydän hyvän viinin tai viinituottaja on saanut täysin kiinni briiffistäni ja saamme aikaiseksi tuotteen, joka voittaa.

Työni vaatii koko maailman viinien tuntemusta, maisto-osaamista, ihmissuhdetaitoja, intohimoa viineihin sekä innokkuutta niiden kehittämiseen. Vaikeinta on, jos hyvä viini ei voitakaan Alkon kilpailua. Onneksi aina voi yrittää uudelleen.”

Kupliva samppanjafani: Category Manager Wines, Partner Brands Martin Nordell

“Olen luonteeltani tiimipelaaja. Siksi olen kiitollinen, että minulla on poikkeuksellisen hyviä työkavereita. Ihan sama, kehen käytävällä törmää, vastassa on aina huipputyyppi.

Pidän siitä, että saan tehdä työssäni monia erilaisia asioita. Olen yhteydessä viinituottajiin ja asiakkaisiin, maistelen viinejä, koulutan ja ennen kaikkea etsin sitä seuraavaa viinihittiä. Sytyn erityisesti samppanjasta! Kuvailisin itseäni kuplivan innostuneeksi samppanjafaniksi.

Olen kouluttautunut paitsi viiniasiantuntijaksi myös kauppatieteiden tohtoriksi. Se on etu, sillä työni vaatii kaupallista ajattelutapaa ja osaamista. Ei välttämättä riitä, että viini on hyvää, siinä pitää olla lisäksi kaupallista potentiaalia.”

Fiilistelevä myyntimies: Wine Ambassador Asko Mäntymäki

”Nautin siitä, että saan tuottaa elämyksiä. Se voi merkitä hyvää palvelua ravintolalle tai sitä, että tuon laadukkaan viinin ravintolan listalle, jolloin ravintolan asiakas saa siitä elämyksen.

Minulla on kymmenen vuoden kokemus ravintoloissa ja baareissa työskentelystä, joten tunnen tuon maailman hyvin. Tykkään kaikkien alkoholijuomien fiilistelystä. Täydellisen ruoan ja viinin yhdistelmän löytäminen on minulle suuri ilonaihe.

Melko tuoreena hartwallilaisena pidän haastavana mittavaa katalogia: siihen kuuluu lähes tuhat viiniä. Toisaalta laaja tuotevalikoima takaa sen, että asiakas saa, mitä haluaa. Vaikka olen käynyt erilaisilla viinikursseilla, olen huomannut, että parhaiten viineistä oppii kuuntelemalla kollegoita, maistelemalla ja pohtimalla kuulemaansa.”