Moi, mitä etsit?

search

Freixenet Cordon Negro Organic Cava Brut

Freixenet Cordon Negro Organic Cava Brut

Freixenet Cordon Negro Organic Cava Brut

Maailman suosituimman Cavan tunnistaa sen tyylikkäästä mustasta pullosta ja raikkaasta mausta. Freixenet Cordon Negro Brutin eloisa maku ja runsaat pitkäkestoiset kuplat tekevät jokaisesta tilanteesta hieman erityisemmän. Sen maussa voi aistia sitrushedelmien ja omenan aromeja sekä hentoa mausteisuutta.

Cava on espanjalaista samppanjamenetelmällä valmistettua kuohuviiniä. Kun viini on ensin käynyt terästankeissa, siihen lisätään sokeria ja hiivaa, minkä jälkeen se pullotetaan ja varastoidaan viinikellareihin toista käymistä varten. Pulloissa tapahtuvassa käymisessä viiniin muodostuu hiilidioksidia, eli viinistä tulee kuplivaa. Freixenetillä on kellareita yli 50 kilometriä – noin 120 miljoonan pullon verran. Pullot varastoidaan kellareissa ylösalaisin ja niitä tanssitetaan eli käännellään, jolloin sakka valuu pullon suuosaan. Sakka poistetaan jäädyttämällä ylösalaisin olevien pullojen kaulaosa, jolloin pulloa avattaessa paine työntää sakan pois. Seuraavaksi lisätään sokeria, jotta saadaan kuohuviiniin haluttu makeus.

Vuonna 1889 kahden tunnetun viinisuvun jäsenet Dolores Sala Vivé ja Pedro Ferrer Bosch rakastuivat ja siitä alkoi tarina, joka myöhemmin tuli näyttämään suuntaa koko maailman viinintuottajille. Nuoripari päätti rohkeasti aloittaa viinin valmistusta huomattavasti haastavamman kuohuviinin valmistamisen Sant Sadurní d´Anoian pikkukylässä Katalonian sydämessä.

Ruokasuositus:
vähärasvainen kala, äyriäiset, pizza

Tuotetiedot

Tuottaja: Freixenet

Rypäle: 40% Parellada, 35% Macabeo, 25% Xarel-lo

Väri: Vaalea oljenkeltainen

Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen

Maku: Erittäin kuiva, erittäin hapokas, omenainen, sitruunainen, mausteinen

Tuoksu: Kypsän hedelmäinen

Alkoholi -%: 11.5

Tarjoilulämpötila: 6-8

Pullokoko: 0.75l

Pakkaustyyppi: Lasipullo

Saatavuus: Alko (008961)

Hinta: 12,48 €

Tuote Alkossa alko link