Moi, mitä etsit?

search

Kun tarvitset vettä vahvempaa – Johannes Brotherus ja Marko Annala nauttivat vahvemmasta kesästä Vichyn voimalla

ARTIKKELIT

Kun tarvitset vettä vahvempaa – Johannes Brotherus ja Marko Annala nauttivat vahvemmasta kesästä Vichyn voimalla

Mikä yhdistää KUUMAA-yhtyeen Johannes Brotherusta ja Mokoman Marko Annalaa? Musiikillisten lahjojen ja odotetun keikkakesän lisäksi rakkaus Hartwall Vichyä kohtaan. Lue, mitä artistien kesä pitää sisällään ja sukella nostalgia-aaltoihin Vichy-muistojen mukana.

Kesän keikat tarjoavat elämyksiä niin yleisölle kuin yhtyeille

Ylivoimainen, Tulipalo ja Oo vielä sekunnin mun -popkappaleet ovat tänä vuonna saavuttaneet upean menestyksen. Näiden tahtiin tunnelmoidaan kesällä ympäri Suomen, kun KUUMAA valloittaa esiintymislavat.

”Tulevalta keikkakesältä odotan pitkiä bussimatkoja, yhdessäoloa ja tietenkin kohtaamisia yleisön kanssa. Yllätykset ja spontaanit sattumat ovat aina virkistävä lisä tarkkojen suunnitelmien ja aikataulujen joukossa. Toivon, että osaamme myös pysähtyä vauhdikkaiden kokemuksien keskellä. Kesän festivaalit ovat bändien parasta aikaa”, hehkuttaa yhtyeen solisti Johannes Brotherus.

Ennen kuin Johannes on edes syntynyt, on Marko Annala perustanut Mokoman. Suomenkielinen metallimusiikki on viihdyttänyt kuuntelijoita 90-luvulta lähtien; myös Kurimus-albumin julkaisusta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Tulevana kesänä Mokoma keskittyy keikkojen osalta lukumäärän sijasta laatuun.

”Tulemme soittamaan isoja keikkoja. Tuoreena isänä arvostan sitä, että keikkoja on vähemmän – seuraavana kesänä räjäytetään pankki myös määrällä. Historiaa on jo paljon takana, emmekä halua olla ihan koko ajan keikkabussissa. Elämä on silloin parhaiten raiteillaan, kun on kiva hypätä keikkabussiin, mutta myös sieltä pois”, valottaa Marko tulevia suunnitelmia.

Vichy kuljettaa ajatukset lapsuuden muistoihin

Suomen vahvin vesi on kulkenut Johanneksen ja Markon mukana monissa hetkissä läpi elämän. Vichy on valittu juomaksi lapsesta alkaen ja se on lunastanut paikkansa sydämessä siitä lähtien.

Johannes kertoo ensimmäisten Vichy-muistojen muodostuneen kouluajoilta.

”Erityisen tarkasti mieleen on piirtynyt hetki paahteisesta kesäpäivästä. Liikuntatunnin jälkeinen juoksulenkki päättyi paikalliselle huoltoasemalle, josta ostin pullon kylmää Vichyä. Runsaan kupliva kulaus hellepäivänä vie ajatukset tuohon hetkeen ja paikkaan”, muistelee Johannes.

Markon juomamuistot juontavat varhaislapsuuteen, jolloin äidin ja isän kanssa nautittu Jaffa vaihtui Vichyyn.

”Huomasin varhain, etten ole makeiden juomien suurin ystävä. Totuin jo nuorena nauttimaan Vichyä limujen sijaan. Yhdessä vaiheessa saunavuorokin oli pilalla, jos Vichyt olivat unohtuneet”, naurahtaa Marko.

Muuttumattomalla Vichyllä on pysyvä paikka Johanneksen ja Markon elämässä

Artistit kuvailevat yhteistyötä Vichyn kanssa erityisen luontevaksi, sillä klassikkojuoma on kulkenut matkassa mukana jo lukuisat seikkailut.

”Olen pitänyt Vichystä aina. Sen toteava ja tyylikäs visuaalinen ilme kohtaa omien esteettisten mieltymyksieni kanssa, eikä painosta miellyttämään muita. Yhteisiin raameihin hyppääminen eri musiikkigenreä edustavan Markon kanssa tuntuu myös hauskalta ajatukselta”, Johannes mietiskelee.

Vichy on kuulunut Mokoman raideriin jo vuosikaudet, ja Marko kertoo sen olevan erityisen toimiva palautusjuoma keikkavedon jälkeen. Hän arvostaa Vichyssä sen muuttumattomuutta.

”Juoma on ollut aina sitä samaa, eikä ikoninen ulkoasu ole vaihtunut. Kaikessa yksinkertaisuudessa kyse on kuitenkin suolatusta kuplavedestä. Haluaisin ajatella, etten käytä omassa musiikissani sellaisia sanoja, etteikö sitä voi 50 vuodenkin päästä kuunnella. Samaa pysyvyyttä ja muuttumattomuutta on Vichyssä”, ynnää Marko.

Kun tarvitset vettä vahvempaa, valitse Vichy!