Moi, mitä etsit?

search
Uratarinat:

Business Manager Markus Hynninen luo elämyksiä ravintoloiden kanssa

Markus Hynninen on cocktail-baareissa uransa startannut ravintola-alan konkari, joka tuntee ravintolabisneksen läpikotaisin. Nyt hän luo juomaelämyksiä yhdessä ravintoloiden kanssa Hartwallin Business Managerina.

Markus on kokenut ravintola-alan ammattilainen: hän on työskennellyt baarimestarina useissa cocktail-baareissa ja ennen Hartwallille tuloa vastannut Red Bull Finlandilla ravintola-asiakkuuksista. Myös restonomiopinnot Haaga-Helian hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmassa antoivat hyvät lähtökohdat uralle ravintola- ja juomabisneksessä.

Markuksen ura Hartwallilla starttasi myyntiedustajana keväällä 2021. Myyntiedustajan hommaan kuului ravintola-asiakkaiden luona vierailu ja heidän auttaminen juomavalikoiman viilaamisessa sekä sopivien tuotteiden löytämisessä Hartwallin portfoliosta.

Työskenneltyään pestissä vuoden, Markus sai vastuulleen laajemman kokonaisuuden ja vastaa nykyään Business Managerina omien asiakkaidensa liiketoiminnan kehittämisestä, tuloksista sekä sopimuksista.

“Ilman ravintoloita elämä olisi todella tylsää ja ilotonta”

Tärkeintä Markuksen työssä on tuntea ravintoloiden liiketoiminta läpikotaisin ja auttaa omia asiakkaitaan heidän bisneksensä kehittämisessä.

”Ilman ravintoloita elämä olisi todella tylsää ja ilotonta. Ne tarjoavat ihmisille elämyksiä ja kohtaamisia. Elämykset eivät kuitenkaan rajoitu hyvään ruokaan ja juomaan, vaan wow-efektiä voidaan hakea esimerkiksi erilaisilla tarjoilurituaaleilla, sisustuksen yksityiskohdilla tai erottuvalla palvelulla” Markus kertoo.

2022_05_09_Hartwall_0221__of (1).jpg

”Juomat ovat olennainen osa niin ruokaravintoloiden, baarien kuin yökerhojen liiketoimintaa. On upeaa olla mukana luomassa lisäarvoja ja elämyksiä luovia ratkaisuja  yhdessä asiakkaideni kanssa”, Markus iloitsee.

Nykyään suuri osa Markuksen työajasta kuluu Hartwallin Pitäjänmäen toimistolla, mutta asiakastyö kuljettaa myös tapaamisiin ympäri Suomea.

“Parasta työssäni on se, kuinka samanhenkisten asiakkaiden ja ihmisten kanssa juoma- ja ravintola-alalla pääsee tekemään töitä päivittäin”, Markus iloitsee.

Lisäpiristystä arkeen projekteista ja työryhmistä

”Hartwallilla ollaan avoimia, kunnioitetaan toisia ja puhalletaan aidosti yhteen hiileen. Virkistävä on mielestäni juuri oikea sana kuvaamaan työilmapiiriä.”

Omien tehtävien lisäksi Markuksen mielestä parasta Hartwallilla on se, että pääsee osaksi erilaisia projekteja ja työryhmiä.

“Viime vuonna pääsin Hartwallin omaan talent-ohjelmaan, jossa muun muassa pääsimme luomaan uusia juomailmiötä. Työskentely työkavereiden kanssa ympäri talon kehittää omaa kokonaiskäsitystä yrityksestä ja helpottaa ymmärtämään eri toimintojen tavoitteiden yhteen nivoitumista” Markus pohtii.

Vapaa-ajalla virkistää: Virkistän itseäni harrastamalla aktiivisesti pyöräilyä, sulkapalloa, kokkailua, veneilyä.

Virkistän työkavereita: Tietysti ennen kaikkea omasta mielestäni hauskoilla jutuilla. Huumori on erityisen tärkeää työyhteisössä ja jutut toimivat ajoittain periaatteella “sometimes lose – always win”. Tiimini virkistystasosta kertoo hyvin se, että olemme aktiivisesti toimistolla yhdessä ja hyvin vähän etätöissä asiakastapaamisia lukuun ottamatta.

Suosikkituotteeni: Hartwallin tuotevalikoima on niin kattava, että on hankala mainita yhtä suosikkituotetta. Helpompi siis listata muutamista eri kategorioista omat suosikit:

Vesi: Hartwall Vichy Original Double Salted
Virvoitusjuoma: Pepsi Max
Energiajuoma: CULT
Olut: Mattsson Motueka Lager
Viini: Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Achleiten