Moi, mitä etsit?

search
Trendit ja vinkit, Hyvinvointi:

Lisää vitamiineja ja kivennäisaineita? Saat niitä hyvinvointivesistä!

Kalsiumia, sinkkiä, beetä, ceetä, eetä… Elimistö tarvitsee päivittäin melkoisen cocktailin vitamiineja ja kivennäisaineita. Monipuolisen ruokavalion ohella Novelle-kivennäisvedet ovat hyvä lisä niiden saamiseen. Esimerkiksi jo puolen litran pullosta hörppäät päivän C-vitamiinit!

Kehomme tarvitsee päivittäin vitamiineja ja kivennäisaineita välttämättömien elintoimintojen ylläpitoon. Sen lisäksi, että ravintoaineet tekevät hyvää elimistölle, ne tukevat myös ulospäin näkyvää hyvinvointia, kuten hiusten, ihon ja kynsien kuntoa.

Päivittäisten saantisuositusten täyttymisessä ykkösjuttu on monipuolinen ruokavalio. Se voi kuitenkin olla monelle haaste: arjen kiireessä ei välttämättä tule syötyä puolta kiloa kasviksia päivässä tai koottua ateriaa lautasmallin mukaan, ja kaupassakin ostoskoriin valikoituu viikosta toiseen samat tutut raaka-aineet. Ruokavalion yksipuolisuuteen voivat vaikuttaa myös ruokarajoitukset tai allergiat.

Novelle-hyvinvointivedet ovat hyvä tapa huolehtia päivittäisestä vedenjuonnista mutta myös lisätä tärkeiden ravintoaineiden saantia arjessa. Lisäksi kivennäisvesi voi auttaa terveyden ylläpitämisessä muutenkin, sillä niillä voi lisätä tärkeiden ravintoaineiden saantia arjessa. Novellen terveelliset juomat sisältävät kalsiumia, sinkkiä, E-, B-, ja C-vitamiineja sekä magnesiumia, joita tarvitaan jokapäiväiseen hyvinvointiin.

Kivennäisvesi ja terveys: näin boostat kivennäisaineiden saantia hyvinvointivesillä

Kalsium – luuston ja hampaiden rakennusaine

Moni oppii jo lapsena, että kalsium on luuston ja hampaiden paras kaveri. Kalsium on tarpeellinen luuston pysymiselle normaalina. Kalsium vaikuttaa myös sydämen, lihasten ja hermoston toimintaan sekä säätelee aineenvaihduntaa. Se onkin yksi tärkeimpiä kivennäisaineita.

Kalsiumia saa esimerkiksi maitotuotteista, pavuista ja siemenistä. Kalsium varastoituu kehossa luustoon. Jos ravinnosta ei saa riittävästi kalsiumia, keho ottaa sitä käyttöönsä luustosta, mikä voi haurastuttaa luita ja aiheuttaa osteoporoosiriskin. Kalsiumin saantiin tuleekin kiinnittää huomiota – etenkin silloin, jos maitotuotteet puuttuvat ruokavaliosta.

 • Novelle Kalsium -kivennäisvedestä (0,5 l) saa noin 370 milligrammaa kalsiumia, mikä on hieman alle puolet (45 %) päivän saantisuosituksesta. 

Lue lisää Novelle Kalsium -kivennäisvedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä.

Hartwall_hyvinvointi_lisäarvovedet_1.jpg

Sinkki – kasvun ja uudistumisen tukija

Sinkki on kivennäisaine, joka tukee vastustuskykyä. Sinkki myös edistää solujen normaalia toimintaa. Siksi se on hyväksi ihon, hiusten ja kynsien hyvinvoinnille. Sinkki ei varastoidu elimistöön, joten sitä täytyy saada päivittäin. Sinkkiä saa muun muassa täysjyväviljoista, kananmunista ja tofusta.

 • Sinkin saantisuositus on naisilla 7 milligrammaa päivässä, miehillä 9 milligrammaa.
 • Novelle Plus Sinkki + E -hyvinvointivedestä (0,5 l) saa 4 milligrammaa sinkkiä, mikä on noin puolet päivän saantisuosituksesta. Lisäksi juomasta saa 5 milligrammaa E-vitamiinia, mikä sekin on noin puolet päivän saantisuosituksesta.

Lue lisää Novelle Plus Sinkki + E -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä. 
Juomassa maistuvat aprikoosi ja jasmiini, ja siihen on lisätty myös aloe veraa, jota käytetään yleisesti ihon hyvinvointia ja kosteuttamista edistävissä tuotteissa.

B-vitamiinit – aineenvaihdunnan ahkerat työläiset

B-vitamiineja on monta erilaista sorttia. Useimmat B-vitamiineista osallistuvat hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen aineenvaihduntaan. B-vitamiinit eivät B12:ta lukuun ottamatta varastoidu elimistöön, joten niitä täytyy saada jatkuvasti. Niitä saakin hyvin peruselintarvikkeista, kuten lihasta, maidosta ja täysjyväviljoista.

 • Novelle Plus Multi B + C -hyvinvointivedestä saa B3-, B5- ja B6-vitamiineja. Lisäksi puolen litran pullollisesta saa 80 milligrammaa C-vitamiinia eli päivän koko C-annoksen.

Lue lisää Novelle Plus Multi B + C -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä. Juoman raikkaan hedelmäinen maku tulee mangosta ja guavasta.

Hartwall_hyvinvointi_lisäarvovedet_2.jpg

B12-vitamiini – muistin ja hermoston oma vitamiini

B12 on varmasti etenkin vegaaneille ja kasvissyöjille tuttu vitamiini. B12:ta saa vain eläinkunnan tuotteista, minkä vuoksi kasvispainotteisesti syöville sitä suositellaan erikseen ravintolisänä. B12-vitamiini edistää hermoston normaalia toimintaa, vaikuttaa solujen jakautumiseen ja tukee psykologisia toimintoja, kuten muistia.

B12-vitamiini auttaa myös elimistölle tärkeää B9-vitamiinia eli folaattia imeytymään. Folaattia tarvitaan esimerkiksi verisolujen muodostukseen. Monelle tutumpi sana foolihappo tarkoittaa keinotekoisesti valmistettua folaattia, jota käytetään esimerkiksi ravintolisissä. Folaattia saa eniten vihreistä kasviksista, kuten pinaatista ja parsakaalista sekä palkokasveista. Suomalaiset saavat folaattia keskimäärin liian vähän.

 • B12-vitamiinin saantisuositus aikuiselle on 2 mikrogrammaa päivässä. Folaatin saantisuositus on 300 mikrogrammaa päivässä.
 • Novelle Plus B12 -hyvinvointivedestä (0,5 l) saat 2,5 mikrogrammaa B12-vitamiinia, eli reilusti päivän saantisuosituksen. Lisäksi juomassa on foolihappoa noin 75 mikrogrammaa eli neljännes keskimääräisestä päivittäisestä tarpeesta.

Lue lisää Novelle Plus B12 -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä. Juoman herkullinen maku on yhdistelmä ananasta ja passionia.

C-vitamiini – vastustuskykyä ja piristystä

Onko isoäitisi joskus muistuttanut siitä, että kipeänä pitäisi juoda lämmintä mustaherukkamehua? Tämä juontaa juurensa todennäköisesti siihen, että marjoissa on C-vitamiinia, joka tukee immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. C-vitamiini on vitamiinien ilopilleri, sillä se auttaa myös vähentämään väsymystä. C-vitamiini myös edistää normaalia kollageenin muodostumista ihon normaalia toimintaa varten. C-vitamiinia saa esimerkiksi tuoreista kasviksista, hedelmistä ja perunasta.

 • C-vitamiinin saantisuositus on aikuisella 75 milligrammaa päivässä.
 • Novelle Plus C + E -hyvinvointivedestä (0,5 l) saa 80 milligrammaa C-vitamiinia, eli reilusti päivän C-vitamiinin tarpeen. Lisäksi juomasta saa 5 milligrammaa E-vitamiinia, mikä on vajaa puolet päivän saantisuosituksesta.

Lue lisää Novelle Plus C + E -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä.
Juomassa maistuvat mustikka ja granaattiomena.

Hartwall_hyvinvointi_lisäarvovedet_3.jpg

E-vitamiini – solujen suojelija

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini eli se varastoituu elimistöön paremmin kuin vesiliukoinen vitamiini. E-vitamiini on myös elimistön tärkeä antioksidantti, joka suojaa soluja haitalliselta hapettumiselta. E-vitamiinia saa esimerkiksi kasviöljyistä, pähkinöistä ja siemenistä.

 • E-vitamiinin saantisuositus on naisilla 8 milligrammaa ja miehillä 10 milligrammaa päivässä.
 • Novelle Plus C + E ja Novelle Plus Sinkki + E -hyvinvointivesistä (0,5 l) saat molemmista 5 milligrammaa E-vitamiinia, mikä on noin 40 prosenttia päivän saantisuosituksesta.

Lue lisää Novelle Plus C + E -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä. 
Makuna herkullinen mustikka ja granaattiomena.

Lue lisää Novelle Plus Sinkki + E -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä.
Juoman vastustamaton maku on yhdistelmä aprikoosia ja jasmiinia. Hyvinvointiveteen on lisätty myös aloe veraa, jota käytetään yleisesti ihon hyvinvointia ja kosteuttamista edistävissä tuotteissa.

Magnesium – lihasten tsemppari

Magnesiumilla on elimistössä monta tehtävää, mutta yksi niistä on lihasten ja hermoston normaalin toiminnan edistäminen. Magnesiumin puutostila on perusterveellä ihmisellä harvinainen, sillä magnesiumia saa miltei kaikista elintarvikkeista.

 • Magnesiumin saantisuositus on naisilla 280 milligrammaa päivässä, miesten 350 milligrammaa.
 • Novelle Plus Magnesium + C -hyvinvointivedestä (0,5 l) saat 150 milligrammaa magnesiumia eli noin puolet (40–50 %) päivän saantisuosituksesta.

Lue lisää Novelle Plus Magnesium + C -hyvinvointivedestä ja katso tarkka ravintosisältö täältä. Makuna raikas vihreä omena.