Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Blinikakku

Riesling ❤️ blinit – makupari talvisiin herkkuhetkiin

Juoma ja ruoka

Arthur Metzin uutuusrieslingit ja näyttävä blinikakku ovat mainio yhdistelmä talvisiin juhliin tai viikonlopun brunssille

Arthur Metz on yksi Pohjois-Alsacen suurimmista viininvalmistajista, joka on tullut kuuluisaksi erityisesti crémanteistaan sekä istutuksista pohjoisilla Grand Cru -tarhoilla. Uutuutena saatavilla on harvinainen 100% riesling-rypälelajikkeesta valmistettu Crémant-kuohuviini, joka hurmaa upean hedelmäisellä, mineraalisella ja intensiivisellä maullaan. Arthur Metz Riesling Crémantin aromeissa voi aistia sitrusta, kypsää omenaa, aprikoosia, valkoisia kukkia, hunajaisuutta sekä paahteisuutta. Crémant on loistava valinta aperitiiviksi, mutta hapokkuutensa ja runsautensa ansiosta toimii myös blinien makuparina. Jos blineille kaipaa kuitenkin mieluummin valkoviiniä, kannattaa ottaa kokeiluun talon toinen uutuus viini Le Riesling, edustaa puhdaspiirteistä ja raikasta Alsacen rieslingiä modernilla otteella. Moderni lähestyminen näkyy pakkauksessa - pullomalli poikkeaa perinteisestä huilumallisesta pullosta. Etiketissä esitellään Alsacen vuoristomaisemaa, Vosgesin vuoristoa, jonka ansiosta alueella on erinomaiset kasvuolosuhteen viineille. Viini on tyyliltään kuiva, miellyttävän hapokas ja sen aromeissa voi aistia sitruksisuutta, nektariinia sekä hentoa greippiä.

Resepti

Blinikakku

Lämminsavulohimousse

200g lämminsavulohta 2dl kuohukermaa 250g smetanaa 1 punasipuli silputtuna ½ puntti tilliä hienonnettuna ½ sitruunan kuori & mehu Suola Pippuri

Koristeluun

50 g smetanaa 100g kylmäsavulohta 50g mätiä Punasipulia Tilliä Sitruuna Kapriksia
Valmistus 45 min
  • Valmista lämminsavulohimousse. Vatkaa kerma ja smetana kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lämminsavulohi, silputtu punasipuli, hienonnettu tilli, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä 1 tunti jääkaapissa.

  • Paista blinit ja anna viilentyä hetken ajan. Kasaa kakku laittamalla moussea blinien väliin.

  • Koristele kakku smetanalla, kylmäsavulohella, mädillä, punasipulisilpulla, sitruunaviipaleilla, tillillä ja kapriksilla.

  • Nauti Arthur Metz Rieslingin kanssa – kuplilla tai ilman!

Saatat pitää myös näistä