Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Tietoa oluesta, Oluttrendit, Sesonki, Alkoholiton:

Tässä on coolein ja helpoin juhannusjuoma: juhannus-shandy

Kun haluat päästä juhannusjuoman teossa helpolla, ratkaisu on shandy! Vain tuoppi kylmäksi ja olut ja ginger ale sekaisin. Shandy on siitä joviaali olutcocktail, että se maistuu yleensä myös heille, jotka eivät muuten ole oluen ylimpiä ystäviä.

Täydellinen juhannusjuoma on raikas ja taittaa janon – sekä on tarpeeksi mieto, ettei se aiheuta päänsärkyä vaikka sillä kippistelisi läpi viikonlopun. Klassinen brittidrinkki shandy täyttää nämä kaikki kriteerit. Bonuksena se on superhelppo valmistaa: tarvitset vain olutta, ginger alea ja hieman sitruunaa.

Hyvän shandyn perusta ovat laadukkaat raaka-aineet. Hartwallin perinteinen Ginger Ale ja Lahden Erikois Juhla 5,5 % -olut ovat oivat shandyn ainekset. Voit testata ginger alen tilalla myös virvoitusjuomia. Lager-oluen kaveriksi käy hyvin esimerkiksi sitruunalimonadi, kolajuomat ja appelsiinilimut. Erilaisia versioita oluen ja limonadin yhdistelmistä kutsutaan shandyn lisäksi nimillä radler ja panaché.

Perinteisesti shandy tarjoillaan ilman jäitä, joten viilennä käyttämäsi lasit pakastimessa, mikäli mahdollista. Eikä mikään toki estä sinua pudottamasta lasiin paria jääpalaa – valmista ne vaikka ginger alesta, jolloin ne eivät sulaessaan laimenna juhannusjuomaa.

Shandy on siksikin paras juhannusjuoma, että se sopii niin päivän helteisiin virkistykseksi, saunajuomaksi kuin grilliruoan pariksi!

Vinkki! Voit valmistaa shandyn myös alkoholittomasta oluesta. Silloin sen nimi muuttuu rock shandyksi!


Paras juhannusjuoma eli juhannus-shandy

1 annos
valmistusaika 5 min
105 kcal / annos

1 ½ dl Lahden Erikois Juhla 5,5 % -olutta
1 ½ dl Hartwall Ginger Alea
sitruunasiivuja

Ohje: näin valmistat juhannus-shandyn

  1. Kaada hyvin viilennetyt Lahden Erikois Juhla 5,5 % -olut ja Ginger Ale lasiin.
  2. Koristele sitruunasiivuilla, joista voit hieman puristaa mehua juoman joukkoon.
  3. Vinkki! Tarjoile juhannusjuoma pakastimessa viilennetyistä laseista, niin se pysyy pidempään kylmänä.