Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Olut ja ruoka:

Keskikesän makupari: pils ja savulohi

Pils herättää makunystyrät ja toimii yhdessä rasvaisen kalan kanssa.

Aurinko, hento tuuli, savun tuoksu, mehevä savulohi ja rapsakasti humaloitu olut – täydellinen resepti suomalaiseen kesään!

Saksalaistyyppiselle pils-oluelle ominaista on rapsakka humalointi mutta kuitenkin aromaattisen täyteläinen ja maltainen maku, joka ei jää humaloinnin varjoon. Pils herättääkin makunystyrät ja toimii myös mainiona aperitiivinä sellaisenaan sekä yhdessä rasvaisen kalan tai mausteisen, yrittisen ruuan kanssa.

Lahden Erikois Pilsin resepti kunnioittaa kyseisen oluen Mallasjuoman aikaista alkuperää jo vuodesta 1935. Nyt se on palannut takaisin valloittamaan oluen ystävien sydämiä niin sellaisenaan kuin ruokapöydässäkin.

Resepti

  1. Parhaimman makuisen savulohen saat savustamalla sen itse. Savustamisen ohessa voi nauttia aperitiivinä Lahden Erikois Pilsin mutta säästä toki tätä maltaista ja rapsakkaa olutta myös savulohen makuparina nautittavaksi.
  2. Varaa lohta noin 200 g syöjää kohden. Suolaa lohifile karkealla ruususuolalla ja anna suolaantua yön yli jääkapissa, voipaperiin käärittynä.
  3. Pyyhi lohen pinnasta ylimääräiset suolakiteet ja savusta savustuspöntön ohjeistuksen mukaan.
  4. Muista, että mehevä lohi on parasta tuoreltaan, joten tarjoa lohi mahdollisimman pian savustuksen jälkeen. Tarjoa savustettu lohi peston ja uusien perunoiden kanssa.

Erikoisen maistuvaa kesää!