Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Kippis vapulle! Long Shot Lemonade -drinkki on loppukevään herkullisin juoma

Vappuna skoolataan raikkaalla cocktaililla, joka vie ajatukset kesään, oli sää minkälainen tahansa! Long Shot Lemonade on hurmaavan makuinen ja helppotekoinen drinkki, jossa yhdistyy klassinen makukombo sitruuna, inkivääri ja hunaja.

Onko sinulla etsinnässä keväisen raikas drinkki, joka on nopea ja helppo valmistaa ja maistuu takuulla koko juhlaporukalle? Tässä on ratkaisu: Long Shot Lemonade! Sitruunainen, sopivasti kirpeää ja makeaa yhdistävä juoma sopii niin vappuun kuin muihinkin kevään kekkereihin.

Kevät-cocktailin pohja on Hartwall Original Long Shot Lemon, joka on 15,5-prosenttinen gin-sitruunalikööri. Paitsi että Long Shot Lemon toimii shottina sellaisenaan, se on loistava runko erilaisille drinkeille.

Long Shot Lemonade -drinkin on suunnitellut helsinkiläisravintola Lily Leen pääbaarimestari Mika Ammunet, ja juomassa todella ovat maut kohdallaan. Sitruunan kirpeys luo cocktailille pohjan, jota hunaja makeuttaa ja Ginger Ale virkistää. Koristeeksi rosmariinin oksa on mitä täydellisin: se on sekä kaunis että antaa pienen makuvivahteen. Monet muut perinteisemmät koristeyrtit olisivat tässä juomassa liian päällekäyviä.

Ammunet vinkkaa, että vaihtelun vuoksi juoman voi viilentää jääpalojen sijasta jäädytetyillä ananaspaloilla. Ja jos haluaa tehdä vegaanisen drinkin, hunajan voi vaihtaa vaahterasiirappiin.

Long Shot Lemonaden nerokkuus on sen helppoudessa ja maistuvuudessa: vain neljä ainesosaa plus koristeet, ja aikaa kuluu ainoastaan pari minuuttia. Laita siis jääpalat tekeytymään, ja valmistaudu nauttimaan kevään ihanan drinkki!

Näin teet drinkkejä kotona

Mika Ammunetin parhaat vinkit oman elämänsä baarimestareille.

  1. Jääpalat ovat drinkkien teossa asia numero yksi! Varaa siis riittävästi jäitä, jotta juomat pysyvät viileinä. Kotitekoiset jääpalat käyvät hyvin, ja niitä voi valmistaa myös esimerkiksi pakasterasioihin.
  2. Käytä mittoja ja noudata ohjeita. Resepteissä on valmiiksi mietitty eri raaka-aineet oikeisiin suhteisiin ja makeutuksen määrä oikeaksi – luota siis reseptiin.
  3. Ole armollinen omia baarimikon taitojasi kohtaan. Harjoitus tekee mestarin. Kokeile ja pidä hauskaa.
  4. Noudata sesonkeja, jotta saat resepteistä kaiken irti! Esimerkiksi mansikat ovat parhaimmillaan kesällä, joten tee niitä sisältäviä juomia silloin. Sitruuna taas on sesongissa ympäri vuoden.

Long Shot Lemonade -drinkki

1 annos

60 ml Original Long Shot Lemonia
20 ml sitruunamehua
10 ml hunajaa
40 ml Hartwall Ginger Alea
jääpaloja

Koristeeksi

rosmariinin oksa
sitruunasiivu tai -lohko

  1. Mittaa lasin pohjalle ensin sitruunamehu ja sitten hunaja. Sekoita lusikalla hunaja kunnolla sitruunamehun joukkoon.
  2. Lisää lasiin loput raaka-aineet. Kaada lasi täyteen jäitä ja sekoita noin 10 sekuntia.
  3. Lisää tarvittaessa jäitä. Koristele rosmariinilla ja sitruunalla.

Vinkki! Drinkki on helppo valmistaa myös isommalle porukalle kannussa tarjoiltavaksi.