Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma:

Long Shot Tonic -cocktail on täydellinen yhdistelmä hapanta ja makeaa

Syksyisiin juhlahetkiin sopii Long Shot Tonic eli cocktail, jonka mauissa kohtaavat lonkeron klassinen greippisyys, verigreipin kirpeys sekä hunajan makeus. Simppeli drinkki syntyy helposti kotioloissakin.

Long Shot Tonic on happaman makea cocktail, jonka makumaailmassa greippi, verigreippi ja hunaja yhdistyvät. Drinkin suunnitellut helsinkiläisravintola Lily Leen pääbaarimestari Mika Ammunet halusi luoda juoman, jossa on vain muutama raaka-aine ja silti erittäin herkullinen maku.

Simppelit ainesosat luovat lopputuloksen, joka on enemmän kuin osiensa summa. Long Shot Tonicin pohjana on Original Long Shot, joka on 15,5-prosenttinen gin-greippijuoma. Siinä on suomalaisille niin tuttu lonkeron maku, mutta ilman hiilihappoja. Original Long Shot ei siis ole shotti, vaan täysin uusi juomatyyppi long shot. Se sopii paitsi cocktailien tekoon myös sellaisenaan muutamalla siemaisulla nautittavaksi.

Original Long Shot saa cocktailissa kaverikseen raikasta verigreippimehua, tilkan aromaattista hunajaa ja lorauksen tonic-vettä.

Long Shot Tonicin teko onnistuu mainiosti myös kotona, sillä se valmistetaan vain sekoittamalla ainekset keskenään. Kun valmistat Long Shot Tonicin, muista ensin sekoittaa verigreippimehu ja hunaja huolellisesti keskenään. Näin painavin raaka-aine eli hunaja ei painu lasin pohjalle, vaan makeuttaa koko juoman.

Vinkki! Voit tehdä Long Shot Tonic -cocktailin myös vegaanisena. Vaihda tällöin hunaja vaahterasiirappiin.

Näin teet drinkkejä kotona

Mika Ammunetin parhaat vinkit oman elämänsä baarimestareille.

  • Jääpalat ovat drinkkien teossa asia numero yksi! Varaa siis riittävästi jäitä, jotta juomat pysyvät viileinä. Kotitekoiset jääpalat käyvät hyvin, ja niitä voi valmistaa myös esimerkiksi pakasterasioihin.
  • Käytä mittoja ja noudata ohjeita. Resepteissä on valmiiksi mietitty eri raaka-aineet oikeisiin suhteisiin ja makeutuksen määrä oikeaksi – luota siis reseptiin.
  • Ole armollinen omia baarimikon taitojasi kohtaan. Harjoitus tekee mestarin. Kokeile ja pidä hauskaa.
  • Noudata sesonkeja, jotta saat resepteistä kaiken irti! Esimerkiksi mansikat ovat parhaimmillaan kesällä, joten tee niitä sisältäviä juomia silloin. Sitruuna taas on sesongissa ympäri vuoden.

Long Shot Tonic

1 annos

60 ml Long Shot Originalia
30 ml verigreippimehua
10 ml hunajaa
40 ml Hartwall Tonic Wateria
Koristeeksi verigreippilohko

  1. Mittaa lasin pohjalle ensin verigreippimehu ja sitten hunaja. Sekoita huolellisesti, jotta hunaja liukenee greippimehuun. Lisää sitten loput raaka-aineet.
  2. Täytä lasi jäillä ja sekoita noin 10 sekuntia, kunnes ainekset sekoittuvat ja viilenevät kunnolla.
  3. Lisää tarvittaessa jäitä ja koristele verigreippilohkolla.