Moi, mitä etsit?

search

Matcha-kuohuviinidrinkki

Matcha-teedrinkki – kesän raikkain kupliva cocktail

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Mitä syntyy, kun yhdistää vihreän teen ja kuohuviinin? Matcha-teedrinkki! Raikkaan virkistävä trendicocktail, jossa maistuvat myös lime, minttu ja kurkku sekä vähäalkoholinen Freixenet Sparkling.

Trendikäs matcha tuo monella mieleen teen ja matcha-laten, mutta japanilaista vihreää teejauhetta voi hyödyntää myös cocktaileissa. Matcha-teedrinkki on vähäalkoholinen, raikas ja kupliva juoma, eli juuri täydellinen kevään juhliin ja kuumiin kesäpäiviin!

Matcha-teedrinkissä maistuvat matchan lisäksi vihreä kolmikko lime, kurkku ja minttu. Kuplat ja kuohut juoma saa vähäalkoholisesta Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomasta. Raikkaaseen matcha-teedrinkkiin kuuluvat ehdottomasti myös jääpalat, jotka voi värjätä matchalla vihreiksi.

Resepti

Matcha-teedrinkki: resepti

½ kurkku 2 rkl tuoreita mintun lehtiä 1 rkl limen mehua 1 rkl hunajaa 1 rkl matcha-jauhetta

½ lime matcha-jauhetta jäitä (esim. matcha-jauheella maustettuja) 1 plo Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa (0,75 l)
Valmistelu 32 min
Valmistus 15 min
  • Kuori kurkku ja paloittele se. Laita kurkun palat tehosekoittimeen yhdessä mintun, limen mehun ja matcha-jauheen kanssa. Soseuta seos. Siivilöi harson tai kuitukangasliinan läpi.

  • Laita laseihin reilusti jäitä.

  • Jaa matcha-kurkkuliemi laseihin ja kaada kuohuviinijuoma päälle.

Vinkki! Voit viimeistellä matcha-teedrinkin lasiin matcha-reunuksella. Sivele lasin reunaa limen puolikkaalla ja ripottele sitten matcha-jauhe reunalle siivilän läpi.