Moi, mitä etsit?

search

Kesän raikkain hellejuoma:

Vesimeloni agua freska

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Onko kuuma ja jano? Täydellisin hellejuoma on meksikolainen agua freska, jossa yhdistyvät vesimeloni, sitrukset ja raikkaat kuplat.

Kun helle ja hiki ovat pahimmillaan, meksikolaisten vastaus tukaluuteen on agua freska eli kirjaimellisesti ”raikas vesi”.

Agua freska valmistetaan perinteisesti sekoittamalla jotain hedelmää, viljaa, siementä tai kukkia veden kanssa. Vesimelonilla maustettu agua freska on erityisen suosittu. Teimme tästä hellejuomasta oman version, ja jotta se olisi vielä alkuperäistä agua freskaa virkistävämpi, käytimme veden sijasta kuplivaa Novelle Citronellea.

Agua freskaa on myös helppo varioida: vesimelonin kanssa blenderiin voi heittää myös mansikoita tai persikoita, ja hellejuoman voi maustaa vaikkapa sitruunamelissalla tai mintulla.

Resepti

Paras hellejuoma: Vesimeloni agua freska

6 annosta

1 l vesimelonia kuutioina 2 limen mehu 2 sitruunan mehu ½ dl agavesiirappia (tai hunajaa) ½ l Novelle Citronelle -kivennäisvettä jäitä
Kokonaisaika 15 min
  • Kuori ja kuutioi vesimeloni.

  • Laita vesimelonikuutiot, limen ja sitruunan mehut sekä agavesiirappi tehosekoittimeen. Surauttele tasaiseksi. Siivilöi seoksesta pois hedelmäliha.

  • Kaada vesimeloni-sitrusmehu kannuun ja lisää runsaasti jäitä sekä sitruuna- ja limesiivuja. Kaada perään Novelle Citronelle -kivennäisvesi. Sekoita, ja hellejuoma on valmis tarjottavaksi.