Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Olut ja ruoka, Alkoholiton:

Parsaquiche ja Lapin Kulta 0,0% - täydelliset yhdessä!

Keväinen parsasesonki on täällä taas! Suosittu parsa on oivallinen raaka-aine maukkaaseen piiraaseen, ja makunautinnon kruunaa raikas alkoholiton Lapin Kulta 0,0% -olut.

Kevään maukkain pari syntyy parsasta ja artisokasta, joista loihditaan herkullinen parsaquiche. Mehevään piiraaseen saadaan sopivasti täyteläisyyttä fetalla. Makunautintoa täydentämään sopii erinomaisesti pakkausta ja reseptiä myöten uudistunut alkoholiton Lapin Kulta 0,0% -olut.

Alkoholiton olut kasvattaa suosiotaan ja tutkimuksemme mukaan 58%* alkoholitonta olutta juovista suomalaisista nauttii sen kotona ruuan kanssa. Kuluttajatesteissä loistanut Lapin Kulta 0,0% on vaalea ja kullankeltainen, maltaiden ja humalan erinomaisen yhteispelin myötä korostuneen tasapainoinen alkoholiton olut, jonka raikas maku sopii erinomaisesti kevään herkullisten ruokien rinnalle.

 

Resepti: Parsaquiche

Pohja

2 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl juustoraastetta
2-3 rkl vettä

Täyte

500 g parsaa
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
3-4 säilöttyä latva-artisokan sydäntä
2 tl luomusitruunan kuorta
1 dl kermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
100 g juustoraastetta
150 g fetaa hienonnettuna
2 kananmunaa
1/2 dl tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Päälle

tuoreita yrttejä
kapriksia

Tee näin:

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 18-20 sentin kokoinen vuoka.

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja nypi voi sekaan. Lisää juustoraaste ja vesi. Pyöritä taikina palloksi ja taputtele se vuokaan tasaisesti. Siirrä taikinavuoka jääkaappiin täytteen teos ajaksi.

Viipaloi artisokat. Levitä ne ja basilikalehdet piirakkapohjalle tasaisesti.
Sekoita kulhossa täytteeseen tulevat ainekset. Kaada täyte varovasti artisokkien ja basilikanlehtien päälle.

Poista parsoista kovat tyviosat. Pehmennä parsoja paistinpannulla voissa ja suolassa kolmisen minuuttia. Pirskota päälle sitruunanmehu. Asettele parsanvarret täytteen päälle.

Paista piirakkaa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinnaltaan kullanruskeaa. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kylmäksi ennen tarjoilua. Koristele tarjolle tuoreilla yrteillä ja kapriksilla.

 

VINKKI!

Kiireinen oikaisee piirakkapohjan kohdalla ja käyttää valmistaikinaa.
Kun kuullotat parsoja voissa, parsojen väri syvenee.

 

Lähde:
*Nonalcoholic Beer Consumer Segmentation, N=937, Kuudes 2019