Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Resepti: parsaa ja graavattua kananmunaa

Parsa on parhaimmillaan yksinkertaisten lisukkeiden kanssa, kikkailematta. Näin parsan omat, herkät aromit saavat loistaa pääosassa.

Maukas, mukavasti sulava juusto tai yrttien maustama voisula toimii aina parsan kaverina. Ruskistettu voi tuo tuoretta twistiä valkoisen parsan makuun. Simppeleillä, mutta jännittävillä graavatuilla kananmunilla nostat parsaelämyksen huippuunsa.

Lue myös: Millainen viini sopii parsan kanssa?

Parsaa ja gravaattua kananmunaa

4 hengelle

2 nippua (500 g) vihreää parsaa
8 pikagraavattua keltuaista
parmesaanijuustoa

Tee näin:

1. Pese ja napsauta tai leikkaa kova kanta pois. Kuori parsat kevyesti. Keitä parsat suolalla maustussa vedessä noin 3 minuuttia.

2. Valuta vesi pois ja jaa parsat lautasille. Nosta päälle pikagraavatut keltuaiset ja höylää lopuksi pinnalle parmesaanialastuja.

Pikagraavatut keltuaiset

4 tuoretta kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl hienoa merisuolaa

Näin teet pikagraavatut keltuaiset

1. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Kaada puolet seoksesta suorakaiteen muotoisen astian pohjalle. Paina lusikalla kuopat seokseen. Erottele keltuaiset yksi kerrallaan ja nosta varovasti sokeri-suolaseoksen kuoppiin. Kaada varovasti keltuaisten päälle loput suolaseoksesta. Peitä astia tiiviisti muovikelmulla tai kannella ja siirrä jääkaappiin. Anna keltuaisten graavautua noin 2 tuntia.

2. Nosta keltuaiset varovasti pois sokeri-suolaseoksesta. Huuhtele suola pois keltuaisten ympäriltä. Älä kuitenkaan laita keltuaista suoraan veden alle, vaan pirskottele kädellä varovaisesti vettä keltuaisen päälle.

3. Keitä parsa normaaliin tapaan, jaa parsat lautasille ja laita pari pikagraavattua keltuaista parsojen päälle.

Pikagraavaus jättää kananmunan sisältä löysäksi ja nämä munat tulee käyttää heti saman päivän aikana.

Vinkki! Voit myös tuoresuolata keltuaiset. Tällöin anna niiden olla suola-sokeriseoksen alla neljän päivän ajan. Ota keltuaiset tämän jälkeen suolaseoksesta ja laita ne varovaisen huuhtelun jälkeen uuniin 60 asteen lämpöön kuivumaan noin kolmen tunnin ajaksi. Keltuaiset muuttuvat kiinteiksi ja raastettaviksi.

Tuoresuolattuja keltuaisia voi raastaa parsa-aterian, pastan tai salaatin mausteeksi ja käyttää koristeena voileipäkakkujen ja keittojen päällä kuutioina, siivuina tai raasteena.