Raparperi-spritz on paras raparperidrinkki
Kirpsakka raparperidrinkki eli raparperi-spritz
Kirpsakka raparperi kääntyy maukkaan kuplivaksi drinkiksi. Helppo ratkaisu raparperin janoon on loihtia lasiin raparperi-spritz.
Rakastatko sinäkin kirpeän makeaa raparperia? Ja kuohujuomistahan nyt pitävät lähes kaikki. Kun nämä kaksi yhdistää, syntyy upean raikas raparperi-spritz: on kuplia, kirpsakkuutta, hienoista makeutta ja kauniin värinen ulkoasu. Siis kaikki mitä kaivataan hyvään alkudrinkkiin, seurustelujuomaan tai terassihetkeen.
Raparperi-spritzin pohjana on itse tehty siirappi. Jos haluat oikaista hieman, voit yhtä hyvin hyödyntää valmista raparperimehutiivistettä. Raparperi saa kaverikseen Gran Passione Organic Dry -kuohuviiniä ja lorauksen Hartwall Vichy Originalia.
Viime vuosina kuohuvat spritzit ovat olleet supersuosittuja. Spritz- tai spritzer-nimeä käytetään viinipohjaisista juomista, joissa perinteisesti on karvasta likööriä tai esimerkiksi giniä sekä kuohuviiniä ja kivennäisvettä. Spritzit ovat lähtöisin Pohjois-Italiasta ja lausutaan hauskasti ”sriss”. Nimitys tulee saksan kielen roiskumista ja purskahtamista tarkoittavasta sanasta spritzen.
Resepti
Raparperi-spritz
Yksi annos
1 rkl raparperisiirappia tai raparperimehua tiivisteenä 8 cl Gran Passione Organic Dry -kuohuviiniä 4 cl Hartwall Vichy Originalia Viimeistelyyn jäitä ja raparperisiivuRaparperisiirappi neljään juomaan
1 dl raparperia pilkottuna 1 dl sokeria 1 dl vettä
Valmista ensin siirappi. Kiehauta raparperisiirapin aineksia noin 10 min. kattilassa. Painele siivilän läpi pieneen lasipurkkiin. Ethän kuori raparperia, sillä pinkki väri on nimenomaan kuoressa.
Lusikoi lasiin raparperisiirappia tai -mehua. Kaada perään kuohuviini ja vichy. Sekoita.
Viimeistele jäillä ja raparperin siivulla.

Gran Passione Organic Dry Spumante
Lue lisää