Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Kuplaisan raikas raparperidrinkki aloittaa kesän

Alkukesän kirpsakka herkku raparperi on kääntynyt juomaksi. Helppo ratkaisu raparperin janoon on uutuus-kuohuviini Rabarbra. Jos haluat näyttävän alkumaljan tai aperatiivin, sekoita siitä sitruunalla höystetty raparperidrinkki eli raparperi-spritz.

Rakastatko sinäkin kirpeän makeaa raparperia? Ja kuohujuomistahan nyt pitävät lähes kaikki. Kun nämä kaksi yhdistää, syntyy upean raikas kesäjuoma raparperi-spritz: on kuplia, kirpsakkuutta, hienoista makeutta ja kauniin värikäs ulkoasu. Siis kaikki mitä kaivataan hyvää alkudrinkkiin, seurustelujuomaan tai terassihetkeen.

Raparperi-spritzin pohjana on Rabarbra Rhubarb -kuohuviini. Se saa kaverikseen sitruunamehua ja makeudeksi tilkan hunajaa. Pieni loraus yrttistä, alkoholitonta Seedlip Garden -tislettä tuo raparperidrinkkiin cocktailmaisen ulottuvuuden.

Viime vuosina kuohuvat spritzit ovat olleet supersuosittuja. Spritz- tai spritzer-nimeä käytetään viinipohjaisista juomista, joissa perinteisesti on karvasta likööriä tai esimerkiksi giniä sekä kuohuviiniä ja kivennäisvettä. Spritzit ovat lähtöisin Pohjois-Italiasta ja lausutaan hauskasti ”sriss”. Nimitys tulee saksan kielen roiskumista ja purskahtamista tarkoittavasta sanasta spritzen.

Virossa valmistettu Rabarbra Rhubarb Sparkling Dry on maultaan kuiva ja kukkean raparperimainen, eloisilla kuplilla varustettu hauskan hapokas tuttavuus. Rabarbra on oivallinen juoma seurusteluun hyvin viilennettynä, mutta se sopii myös juomasekoitusten raaka-aineeksi.

Vinkki! Voit tehdä raparperidrinkin myös vegaanisena, kun vaihdat hunajan vaahterasiirappiin. 

Raikas raparperidrinkki: raparperi-spritz

1 annos
valmistusaika 5 min
95 kcal / annos

1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2 rkl Seedlip Garden -tislettä
1 dl Rabarbra Rhubarb Sparkling Dry:ta
1 dl Novelle Citronellea
jäitä
vadelmia
sitruunasiivuja
(raparperin varsia)

Ohje: näin valmistat raparperi-spritzin

  1. Mittaa sitruunamehu ja hunaja lasiin. Sekoita huolellisesti, että hunaja liukenee tisleeseen.
  2. Lisää Seedlip, Rabarbra ja Novelle Citronelle.

Täytä lasi jäillä ja viimeistele raparperidrinkki tuoreilla vadelmilla ja sitruunasiivuilla. Halutessasi voit laittaa lasiin sekoitustikuksi ohuen raparperinvarren.