Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma:

Uudet rapujuhlalaulut kertovat loppukesästä, ravuista ja yhteisistä hetkistä

Ei rapujuhlia ilman snapsilauluja! Mutta perinteisen Helan går -rallatuksen sijaan tämän kesän saksiniekkakemuissa ryyppyjä säestetään Hartwallin sanoittamilla rapulauluilla.

Rapulauluvihko – tulosta tästä laulujen sanat

Rapujuhliin kuuluu monia perinteitä, ja yksi tärkeimmistä on rapujuhlalaulut. Eri rapulauluissa juoni noudattelee pitkälti samaa kaavaa: keskiössä on juominen ja se, kuinka ryyppy päätyy vatsaan. Perinteisillekin rapujuhlalauluille on paikkansa, mutta koska rapujuhlat ja iloinen yhdessäoloa eivät vaadi voimajuomaa kemujen keskiöön, päivitimme myös rapulaulut.

Hartwallin modernit rapujuhlalaulut noudattelevat tuttuja sävelmiä, ja sanoitukset sopivat myös koko perheen juhliin: iloista, tunnelmallista ja nostalgista.

Rapulauluvihko – tulosta tästä laulujen sanat.

Missä vaiheessa juhlia sitten kuuluu lauleskella? Perinteisesti kuvio etenee siten, että ensin lauletaan ja sitten hörpätään snapsia. Ensimmäiselle ravunpyrstölle tai rapuleivälle omistetaan usein tunnetuin rapulaulu Helan går. Siitäkin teimme uudistetun version, jonka sanoitus kertoo siitä, kun kukaan ei oikeasti osaa kappaletta, mutta kyllä kieli alkaa juhlien edetessä taipua ja sanat löytyä.

Vaikka lauluissa kehotetaan huitaisemaan snapsi yhdellä huikalla, muitakin tapoja on. Yhdestä snapsista riittää useampaan pikkuhörppyyn, tai sitten huulia voi vain kostuttaa juomassa. Lasissa ei myöskään tarvitse olla viinaa, vaan myös viini, alkoholiton drinkki tai vaikka kivennäisvesi käyvät. Jos haluat snapsimaisen mutta miedomman ryypyn, kokeile inkiväärin makuista minicocktailia.

Hartwallin modernit rapujuhlalaulut

Helan Går (Helan går)

Perinteikkään rapulaulun mukailtu versio, jossa todetaan, että muita sanoja kappaleesta ei oikeastaan muistetakaan kuin se ”helan går”. Mutta illan edetessä ja kielitaitojuoman avulla alkaa kouluruotsikin muistua mieleen.

Meidän rannassa (Pumppulaulu - Fröbelin palikat)

Lapsillekin sopiva rapulaulu, jonka melodia on tutusta lastenlaulusta ja sanoituksessa ihmetellään, mikä vonkale on ajautunut oman rannan mertaan. Laulua voi jatkaa ja tahtia nopeuttaa vaikka niin pitkään, kunnes kielet menevät solmuun. Sopii laulettavaksi myös kaanonissa.

Rapujuhlat (Autiosaari - Tuure Kilpeläinen)

Loppukesän tummenevan illan tunnelmointia koko suvun juhlissa, jossa on paikkansa niin rannassa kirmaaville lapsille kuin isoisän iltaserenadille – unohtamatta naisille nostettua maljaa. Mukana myös rapujen keitto-ohje.

Huulet maistui Jaffalta (Itkisitkö onnesta - Leevi and the Leavings)

Kappale kertoo Jaffan makumuistoista läpi elämän, ohikiitävästä ajasta ja niistä pienistä merkityksellisistä hetkistä. Rapujuhlien jälkeisenä aamuna, Jaffalla virkistäytyneenä, otetaan erän merkittävä askel – ja mitä sen jälkeen tapahtuikaan.

Kuningasrapu (Kuningaskobra)

Kaikille tuttu ja monen artistin esittämä kappale on muokattu kunnianosoitukseksi ravuille. Rapujen tanssi kuutamossa, kaislikosta kantautuvan soiton tahdissa, päätyy rapujen kuninkaalle nostettavaan maljaan.

Aura, Urho, Lagunitas, Krusovice, Karjala, Sininen (Laura, Jenna, Ellinoora, Aleksandra Jurvanen - Leevi and the Leavings)

Hartwallin oluilla ilottelua ja ison ihmisen pohdintaa oluthyllyn äärellä. Janoinen kohtaa valikoimien innostavan laajuuden ja oluiden kirjon. Suosikkinsa jokaisella.