Moi, mitä etsit?

search

Rapeat vichy-letut ja oivaltavat lisukkeet

Paras lettuohje: rapeat Vichy-letut

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma

Kuohkeiden ja pitsireunaisten lettujen salaisuus on Hartwall Vichy Original. Makuelämys kruunataan joko suolaisilla tai makeilla höysteillä. Katso paras lettuohje ja vinkit herkullisiin täytteisiin!

Lettutaikinan juju on Hartwall Vichy Original -kivennäisvesi; mummokin jo tiesi, että Vichy antaa taikinalle upean kuohkeuden ja lettuihin kauniit pitsireunat.

Resepti

Vichy-letut

2 kananmunaa 5 dl Hartwall Vichy Original -kivennäisvettä 2 ½ dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa 2 rkl voisulaa + voita paistamiseen
Vichy-letut ja Vichy-tölkki henkilön kädessä kesäisessä järvimaisemassa.
  • Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon Vichy Original. Lisää vehnäjauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia jääkaapissa.

  • Sekoita taikina vielä ennen paistamista. Laita nokare voita kuumalle pannulle ja paista taikinasta isoja lettuja. Parhaimmillaan letut ovat, kun ne tarjoilee suoraan pannulta.

Oivaltavat lisukkeet Vichy-letuille

Vichy-letut sopivat niin suolaisten kuin makeiden täytteiden kanssa nautittaviksi. Voit laittaa lettujen väliin omat lempparit tai kokeilla seuraavia lisukkeita.

Katso ohjeet yrtti-tuorejuustomousseen ja pikkelöityihin kantarelleihin tai valmista kuohuviinimarinoidut marjat yhdessä valkosuklaavaahdon kera!

Resepti

Yrtti-tuorejuustomousse

200 g yrttituorejuustoa 1 dl kuohukermaa 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. tilliä ja ruohosipulia) suolaa ja mustapippuria
  • Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki käsivatkaimella.

  • Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja kermavaahto.

  • Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Resepti

Pikkelöidyt kantarellit

1 l tuoreita kantarelleja 2 dl vettä 1 dl valkoviinietikkaa ½ dl sokeria 2 laakerinlehteä 5 maustepippuria
  • Putsaa sienet ja laita ne lasipurkkiin.

  • Mittaa vesi, valkoviinietikka, sokeri, laakerinlehdet ja maustepippurit kattilaan ja kiehauta.

  • Kaada liemi kuumana sienten päälle. Sulje kansi ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden ajan.

Resepti

Kuohuviinimarinoidut marjat ja valkosuklaavaahto

Kuohuviinimarinoidut marjat

500 g tuoreita marjoja 3 dl Freixenet Prosecco -kuohuviiniä 2 rkl sokeria 1 vaniljatanko

Valkosuklaavaahto

100 g valkosuklaata 2 dl kuohukermaa
  • Sekoita Freixenet Prosecco ja sokeri keskenään ja kaada marjojen päälle. Halkaise vaniljatanko ja laita marjojen joukkoon.

  • Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

  • Valmista valkosuklaavaahto. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.

  • Vaahdota kerma. Jatka vatkaamista ja valuta valkosuklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon. Laita vaahto jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.